zondag 28 januari 2018

Opgeklopte handel

In Tubantia lezen we dat nieuwbouw nu al een kwestie wordt van 'in de slaapzak voor de deur wachten'.

Wie wint race om bouwkavel?
Gemeente komt met nieuwe vorm van uitgifte
Hengelo maakt vanmiddag pas bekend waar de uitgifte van 44 bouwkavels is. En dan is het: wie het eerst komt, het eerst maalt.
Als de voortekenen niet bedriegen, is het vanmiddag in Hengelo oppassen in het verkeer. Om klokslag 16.00 uur maakt de gemeente de plek bekend waar de uitgifte van bouwkavels in Meander-Zuid plaatsheeft. Wie zich daar als eerste meldt, heeft de eerste keus. Gezien de belangstelling (op een informatieavond over de 44 kavels kwamen 90 belangstellenden af) staan velen in de startblokken voor de race om een plek in het groen.

Van dit soort kunstmatig opgeklopte markten, krijg je volgens mij later problemen. En je krijgt nieuwkomers in financiele problemen.
Als je je elders in de piramide bevindt, lach je je vaak suf. 
Maar gezond is het niet, vooral voor die nieuwkomers.

2 opmerkingen:

  1. bouwgrond gezocht29 januari 2018 om 06:03

    Maar gaat het lampje dan niet branden bij gemeente berkelland (krimp) , want als mensen in in twente een stukje grond kunnen kopen zullen dan elders zoeken !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. chaos theorie, buiten ons en in onszelf, we blijven denken, we blijven vechten, we blijven beschuldigen maar inderdaad, net als de bouw is zeker het bestemmingsplan een groot gevaar, we komen er niet uit en laat dat nu net de bedoeling zijn. Men wil horen wat men wil horen, lezen wat men wil lezen en zien wat men wil zien maar dat het tot zeer weinigen doordringt dat de boel op allerlei gebied, alle vlakken potdicht zit en dat men eigenbelang en kennis juist alles wordt gesloopt dat maakt dat de Krimp doorgang vindt, goh is dat nu net de bedoeling. Wat de media voedt de mens, de haat en de angst en verwijdert steeds meer van wat werkelijk plaatsvindt.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken