dinsdag 9 januari 2018

Is het al te laat?

In Tubantia lees ik:

. . . Wat dat betreft is er in Berkelland nog een lange weg te gaan. Inwoners gooien gemiddeld nog ruim 250 kilo afval per persoon per jaar in de grijze bak. Daarmee scoort Berkelland slechter dan omliggende gemeenten en het landelijk gemiddelde. In vergelijkbare gemeenten gooien inwoners gemiddeld 152 kilo per jaar weg

In Berkelland hebben we het niet echt goed voor met het milieu blijkbaar.
We gooien al onze zooi maar op een hoop.
Nu ben ik er de laatste maanden van overtuigd geraakt, dat we hier veel lomp volk hebben. En die pleuren alles op een hoop.
Maar ik produceer zelf ook een enorme berg restafval. 
Ik heb me vermoedelijk vereenzelvigd met mijn omgeving.
Op een gegeven moment wordt ik ook zo lomp. Of het is al te laat?

1 opmerking:

  1. Ik snap het wel waarom er veel in de container wordt gegooid. Bv verpakkingsmateriaal en andere troep ga je dit in Rietmolen brengen is een wereldreis. De meeste en ikzelf gooien het in de grijze container. Het is te ver weg allemaal. Het zou mooier zijn als de gemeente zelf een brengpunt zou hebben maar dit is waarschijnlijk te kostbaar.
    Dus het is misschien lomp of asociaal maar wel makkelijk. Ik vind het te ver weg vanuit Neede.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken