dinsdag 9 januari 2018

Hartverwarmend

Onder reacties lezen we:​

Ik zou gewoon dat blijven doen wat je altijd al deed en om de reden waarom je deze blog bent begonnen. Als het bepaalde mensen niet aan staat.. lees het dan ook niet!
Om het gesprek zo objectief mogelijk te houden reageer ik ook anoniem. Veel mensen verwarren datgene wat iemand schrijft met het feit wie het schrijft.
De schrijvers die reageren met bedreiging ed zijn ook mensen die in het dagelijks leven vaak bedreigingen lozen en zelfs met regelmaat losse handjes hebben. Het noemen van namen blijft voor mij ook een struikelpunt. Neemt niet weg dat de situatie aan de borculoseweg een drama op zich is. En daar mag best over gediscussieerd worden. Blijf gewoon doen wat je doet! De groeten van Anoniempje uit Noordijk.

Kijk, wat een hartverwarmend verhaal.
En dat is eigenlijk precies hoe ik er over denk.

Regelmatig zie ik reacties van iemand die probeert de zaak te tackelen, zoals hij/zij dat in het dagelijks leven vermoedelijk ook doet.
Als een dwaze te keer gaan en schreeuwen, en als er dan op een moment niet meer wordt gereageerd, concluderen dat je gelijk hebt.
Maar ja, dan is je lot hier: de spambox.
Ik denk ook dat ik weet wie het is, maar dat ter zijde.
Misschien houd ik hem nog eens verantwoordelijk voor alle leed in de wereld . . . 

Het is zo dat ik hier niet zit voor m'n eigen belang.
Ik heb toch een betere wereld voor ogen.
Mijn frustraties zet ik hier niet neer, als ik er niet van ben overtuigd dat er honderden of duizenden mensen zijn, die dat ook denken.

Zelfs al heb je het alleen over Neede.
Stel je voor dat ik over heel Berkelland zou praten . . . 

Allerlei internetterroristen heb ik over de jaren heen al gezien, m.n. via Facebook.
Daar kan ik te vaak niet wat aan doen helaas, juist via Facebook.
En dat vind ik echt erg jammer. Dat heeft veel lezers gekost. Helaas.

Maar dat sterkt het vermoeden dat je op de goede weg bent.
Zo gaat dat met eigenwijs volk.

En verder hebben we het toch weer binnenkort tot 2,5 miljoen gelezen pagina's geschopt op de website zelf, ondanks al die tegenwerking.

En als al die negatievelingen maar eens half zo positief zouden zijn als ik . . . 

5 opmerkingen:

 1. Sluit mij erbij aan. Ga door. Kritiek zal er altijd blijven net als op en aanmerkingen. Het is een gevaarlijke situatie op de borculoseweg. Wij als volwassenen moeten de kinderen beschermen en ons zelf tegen het gevaar. Dreigen lost niets op . Ik lees in ieder geval met veel plezier de berichten vooral hoe dom de reacties zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk mag niets, kritiek krijg je toch, trouwens verhalen worden niet goed gelezen of men koppelt aan je naam een label. Vrijheid van waarheid, je eigen ervaringen mag dus niet. En toch heb ik besloten om gewoon door te gaan met mijn eigen delingen die niet uit kennis worden geschreven maar puur op het ervaren en het herinneren. Vandaag bijv. mag men niet schrijven over de nadelen/ gevolgen van afvalscheiding, ook zeker niet over hoe het de mensen wordt gebracht, nl. dezelfde wijze als in zoveel andere situaties en de mensen worden afgeleid. Ook over luchtvervuiling mag men niet schrijven, ik vind het nl. nogal wat als onze stront gewoon in de greppels ligt, als in het dorp herhaaldelijk een strontlucht hangt en niemand geeft openheid of de zaken. Ammoniak uitstoot is schadelijk en geeft lichamelijke, vage klachten waar niemand iets mee kan, maar de mens wordt wel ziek. Afvalstoffen scheiding, als de bak in 1 maand wordt geleegd vraagt dat om problemen maar ook hier, wij mensen draaien er voor op want het is een neerwaartse spiraal waarin we nu allen zitten. De kritiek naar mij toe dat ik op de lijst van een politieke partij sta heeft niets te maken met mijn naam, maar dan ook helemaal niets, ik blijf Jacky Bruins en ik ben gewoon mens net als wij allemaal en ik ben zeker niet in een hokje te stoppen, een label opgeplakt te krijgen. Het enigste wat in mij leeft is dat mensen worden gehoord, dat we mensen inzetten met hun eigen ervaringen iets opbouwen en niet langer afkraken en slopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jacky dat wordt een hele uitdaging voor jou. Succes ermee. En je weet je doet het toch nooit goed. Ik hoop dat er goede agenda punten komen. Leegstand Oudestraat. Hoe houden wij de jongeren in Neede.woonruimte. bouwen in Neede en zo zijn er nog moeilijkere vraagstukken. Trouwens waar de slopende jongeren zijn weet ik niet. Ik zie hun niet meer. Te koud buiten?? Maar goed jij gaat Berkelland vertegenwoordigen en niet Neede. Maar toch succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! inderdaad bij de vorige verkiezingen kwam ik in contact met OBL, ik wilde weten waar OBL voor staat. Ik sloot me aan als lid, omdat de drijfveer in mij altijd is geweest, onze jongeren. Ik had geen onderbouwd plan zoals men vraagt, maar in mij zit wel een plan wat je nu eenmaal niet vast kunt leggen. Jongeren problematiek heeft voorrang, ze zijn onze toekomst en ik blijf erbij, ze bezitten waardevolle gereedschappen voor een wederopbouw. Hoe pak je zoiets aan, dat zal echt met, voor mensen gebeuren en ook de inbreng van jongeren. Vandaag hoorde ik een moedige deling van een jongere, en hoe meer delingen, hoe meer een wond wordt opgebroken en kan een plan ontstaan. De slopende jongeren zijn er nog, ook dat hoorde ik vandaag en nog altijd een bedreiging. Maar het hele jongeren aanpak problematiek stelt niets voor, het is al jaren uit de hand gelopen omdat men niets deed, men wist het maar greep niet in. Een centra zonder goeroe's met kennis, maar ervaren mensen die begeleiden en niet lijden is een startpunt. Als we het probleem niet bij de wortel aanpakken, dan blijft het moeilijk met al die andere vraagstukken zoals bouw. Er zullen hele wat patronen over boord moeten. Hoe zegt men dat ' met de billen bloot'. Ha ha... maar ik woon in Neede, hallo zeg, het dorp wat mij veel heeft gegeven vanaf het moment dat we hier kwamen wonen.

   Verwijderen
 4. Fijn dat mijn reactie je in ieder geval hartverwarmend over kwam. Ik volg je blogs op de voet. Heb niet over alles een uitgesproken mening. Maar wel over hoe asociaal sommige reacties zijn..
  Om het beestje maar een naam te geven zal ik mezelf in het vervolg noordijk1 noemen. Ga door met je blogs. Succes en groeten van Noordijk1

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken