zaterdag 27 januari 2018

Bestemmingsplan Buitengebied Berkelland

In Tubantia lezen we over het BBB:

Landbouw Berkelland heeft het nakijken
Meerderheid in de raad gaat voor strengere geurnormen
Berkellandse boeren hebben alle reden te somberen over hun toekomstkansen. Nieuwe regels gaan gepaard met strengere geurnormen.
Wie in Berkelland boert en zijn bedrijf wil ontwikkelen óf verkopen, wordt er radeloos van. Sinds de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan buitengebied van tafel veegde, moeten plannen worden getoetst aan oude bestemmingsplannen. Van 'antieke' normen dreigt de gemeente nu door te schieten richting aangescherpte geurregels voor het platteland.
Op initiatief van de VVD werd deze week geprobeerd af te spreken het nieuwe bestemmingsplan verder te ontwikkelen met de huidige geurnormen. CDA en OBL gingen daarin mee. Door afwezige raadsleden staakten de stemmen: 12-12. De stemming moet daarom in februari over. Gezien de huidige politieke verhoudingen zal de motie het niet halen. Dat is extra zuur voor agrariërs en hun aanhang die in maart naar de stembus mogen.

Misschien moeten de stemmers nog maar eens opnieuw nadenken.
Er waren maar drie raadsleden afwezig toch?

In de laatste raadsvergadering hoorden we toch ook dat een stemmer radicaal was gedraaid qua mening na een half jaar?

Het is zo dat als je in het buitengebied woont, dat je poep kunt ruiken.
We leven hier ook in een kolonie die voor een best deel afhankelijk is van de boerenindustrie.
Ook kost ons elk jaar dat weer hierover lopen te mekkeren een half miljoen euro?

Jij en ik brengen die euro's op!

3 opmerkingen:

 1. bestemmingsplan 2016 is dus geen 202227 januari 2018 om 21:04

  toen bestemmingsplan 2012 in 2015 werdt vernietigd door raad van staten , zou gemeente het even snel aanpassen op de punt die Raad van state het vernietigde !!!

  gemeenteraad heeft dus zitten slapen sinds bestemmingsplan 2016 in 2016 eingenlijk al klaar moets zijn , maar uitstel op uitstel het wordt weer een echte beerput schandaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heinhuis moet 2 km verder rijen om naar stadslohner te komen

  https://www.tubantia.nl/achterhoek/zwillbrock-komt-2-kilometer-verder-van-groenlo-althans-via-de-n18~ab11b49a/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach man, laat de gemeente eerst zijn eigen geurbeleid maar aanscherpen, mens, dier, milieu wordt er ziek van en het bestemmingsplan, open met die regels... niet nadenken, want juist het nadenken en zogenaamd weten veroorzaakt chaos_theorieen. Niemand heeft een pasklaar antwoord, maar ergens zijn er een paar die het weten en als de boel knalt zijn juist die verdwenen. Het gaat er toch om dat we eindelijk loslaten, zoals nu gaat gaan we richting weet ik veel, maar goed is het niet. We hebben ook met onze jongeren te maken, hun bestemming hebben we letterlijk en figuurlijk gesloopt en daarmee ook een gezonde toekomst. Onze maatschappij is ziek, zwaar ziek en de politiek, weten ze eigenlijk wel waar ze over beslissen, ik vind het nogal een gevaarlijk spel ten koste van een gemeenschap. Kijk alleen naar Neede, in ruim 6 jaar is alles gesloopt, de middenstand verdwijnt en net buiten Neede, aanleg nieuwe wegen en niet zomaar een nieuwe weg. Over de VERKEERSVEILIGHEID, rijd met nat weer richting Haaksbergen het is levensgevaarlijk die zogenaamde by_pas onderweg, kan me voorstellen dat er ongelukken gebeuren en het stuk N18 naar Haaksbergen, LEVENSGEVAARLIJK, de middenstrepen hadden allang weer opnieuw geverfd mogen worden... wat wil men hier, er zijn de laatste tijd nog nooit zoveel ongelukken gebeurd maar als ik de achterstalligheid en de zogenaamde verkeersomleidingen zie dan weet ik genoeg. Het lijkt wel of ze het er om doen. Naast Groningen ook onze Achterhoek weg, ideaal industrie gebied nu het havengebied moet uitwijken. Het houdt een x op met uitbuiten van onze grond, het verzakt overal alleen daar zwijgt men over. Nieuw bestemmingsplan, niet ingewikkeld doen wat dat is juist de opzet en laten we als mensen bundelen in kracht, ervaringen en opbouw!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken