woensdag 31 januari 2018

Asbest ruimen? Een doe-het-zelver regelt het zelf?

Onder reacties lees ik:

Alleen asbest in de lucht is gevaarlijk. Asbest in water niet. Dus je huilverhaal over overheid en asbest in diepe plassen snijdt geen hout. Meest veilige manier van opslag van die rotzooi

Maar: het ging over het lenen en een overheid die je daartoe verplicht. En zelf rigoureus en onverantwoordelijk bezuinigt op milieusaneringen (in het algemeen), en aankomt met goedkope zoethoudertjes.

We hebben hier wel een belanghebbende die door het verhaal wordt gefrustreerd.

Maar we moeten dus volgens jou al onze asbest maar in de Hambroekplas storten?
Natuurlijk die zit daar al vol mee en met vele andere foute zaken. Want saneren doet onze overheid de plas niet. Ze maken er zelfs een recreatieplas van.

Maar dan is het safe als je asbest in water gooit?
Dus we kopen zelf de attributen voor asbestruiming maar voor een paar euro
We huren een aanhanger en droppen het allemaal gewoon in open water?
Dat is toch wat je zegt?

Eerder op Borculo.Info:

Geld lenen voor saneren asbest

In Tubantia:​
Asbestdak en geen geld? 'Stel saneerlening in'
Gelders provinciebestuur doet beroep op rijk
Het provinciebestuur wil dat het rijk bijspringt als eigenaren van asbestdaken de verplichte sanering niet kunnen betalen.
In Gelderland zijn momenteel nog bijna 100.000 asbestdaken, die eigendom zijn van zo'n 80.000 eigenaren. Al deze daken moeten voor 2024 gesaneerd zijn, eigenaren zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Diezelfde overheid die zelf straten legt over asbeststort. 'Leeflagen' zand stort over asbest. 'No-Go areas' heeft, omdat de zooi niet te redden is. 
Plassen in overheidsbeheer volgestort met asbest onaangetast laat.
Alles omdat sanering vele vele miljarden zou kosten, als je het goed wilt doen.
Die overheid verplicht particulieren en kleine bedrijven om zichzelf in de schulden te steken om hun peanuts te saneren.
En die peanuts dat gaat dan om vast enkele miljarden in alleen Gelderland.
Zo zorgvuldig (en kostbaar) ze zijn in de plannen voor ons inwoners, zo slordig zijn ze met hun eigen zootje.

2 opmerkingen:

 1. heb een keer 10m3 asbest naar gemeente stortplaats gebracht (2009) het moets in dubbelplastic en met tape zijn ingepakt !!!!

  bij aankomst kwam er een shovel die de laading aanpakte en het zo naar de stortplaats schoof , plastic eraf stofwolken en werdt gewoon gedump in andere huishoudelijke stort.


  nu wat gebeurd er heden dan met alle asbest ??????


  https://www.recyclingplatform.nl/afvalbrengpunt/afvalbrengpunt-armhoede

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we worden aan alle kanten mis*lijd* en we slikken het ook nog... de grootste vervuilers/ uitbuiters staan buiten schot en het is vreemd, zeer vreemd dat de mens gebruikt wordt. Trouwens ik las gisteren ergens op fb over bereikbaarheid Randstad_Achterhoek, evt. 4 baanswegen en Den Haag beslist... aan mijn hoela, dit soort verhalen werkt in op de mensen, meer werk, meer dit, meer dat maar 1 belangrijk ding vergeten we; ons voedsel. Men verdient aan ons voedsel en dat wat wij eten is zeer doordacht, er zit amper meer iets in aan mineralen, vitamines, het is geen wonder dat ze ziek zijn geworden en ook geestelijk. Het hele voedselcircuit is een verdienen geworden, alles draait om geld en raad eens wie daar bij bovenaan staat? Hoezo Achterhoek, meer werk nee we moeten het dichter bij huis gaan zoeken, heel dicht, we moeten weer gaan voor kwaliteit en echt niet grof betalen voor gluten etc... voor een paar jaar waren dit soort granen gewoon kanariezaad en wij maar vreemd opkijken en afvragen wat is er met het vogelzaad gebeurd? Zo dom is de mens... de boeren moeten weer kleinschalig hun boerderijen gaan bemannen, meer granen, meer groente, minder vlees. Ook dat staat wetenschappelijk vast, teveel koeien zijn een oorzaak van vervuiling. De boer kan er niets aan doen, de boer staat zelfs achteraan in het rijtje. We moeten terug naar de gezonde voeding, want tekorten in ons voedsel leid juist tot al die vreemde ziekte als allergieen, adhd en noem maar op. Ook wij hier in het Westen hebben te maken met *ondervoeding* en dat voedt ook ons ego... we hoeven het alleen maar te herinneren. Waar zijn onze akkers gebleven met granen, tarwe en gras. Kijk nu, helder groene grasvelden en mais, veel mais, zijn we echt alles vergeten. Zoek het dichter bij, ga voor kwaliteit voor mij part, ga de diepte in... want in nog geen 20 jaar is iets vreselijks mis gegaan met ons voedsel en is er dankzij sluipreclame en media een enorme industrie uit opgebouwd.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken