maandag 4 december 2017

Ondertussen in Neede: 'Waar heb je het over?', 'Ben je gek geworden', 'Doe wat met je leven', 'Je snapt er niks van', 'ga ergens anders zeiken'.

Voor de gebeurtenissen op de Needse Borculoseweg hebben we al een tijdje een dagelijks praatje op Borculo.Info.
Toevallig kom ik er regelmatig over deze Borculoseweg, of nu rijd ik er soms zelfs speciaal even langs.

Volgens Provincie en Rijkswaterstaat kun je niet meer langs of over Neede, en moet je omkeren, en dan over Lochem en Goor rijden. 

Dat is een omweg van minstens 40 km. Volgens de borden moet je ook je Tomtom uitzetten.
Dat zou ik ook zeggen, als ik geen goed argument heb om iedereen drie kwartier om te laten rijden.

Maar er is hoop: Als je die omleiding negeert, en je slaat af in Neede, dan ben je met een ritje van nog geen vijf minuten klaar met de omleiding.
Deze weg heet de Borculoseweg, je slaat iets verder op deze Borculoseweg af, naar Rapenburg, en je bent weer op de weg waar je normaal ook reed. 
En andersom werkt dat ook. Afslaan naar Rapenburg, dan Borculoseweg en klaar.

Je snapt hoe druk het op die weg is, omdat die weg daarop niet is berekend op al dat N315 verkeer.

Maar de mensen die aan die weg wonen, vinden de belangstelling voor hun woonstraat niet zo grappig. De belangstelling ervoor als doorgangsweg dan.
Ze willen gewoon voor hun deur parkeren, en daar zijn niet altijd parkeervakken. 
Vaak willen ze ook bedrijfswagens parkeren op de baan.
Waarbij natuurlijk files ontstaan.
En levensgevaarlijke situaties, met gefrustreerde weggebruikers, die niet in de wacht willen staan, en hun automobiel 'ervoor gooien'.
Bij fietsers gebeurt hetzelfde.

Nu wij daar een dagelijks verhaaltje over publiceren, begint het commentaar eronder.
Commentaar dat we vaak niet plaatsen, vanwege het niveau.
Gescheld is ook niet van de lucht.

Wat heeft het sinterklaasmuseum hier mee te maken??

Wel, dat museum vinden we op 46a aan de Needse Borculoseweg. En raad wie er in de file stond voor dit adres.
Ik ken nummer 46 overigens ook van social media.
Daar zit ook de vaste kern van baanparkeerders. De 'flikker maar op met je gezeik, ik parkeer waar ik wil'-kern.

Die 'niet zeiken' mentaliteit blijkt uit deze bloemlezing van reacties van alleen zondag 3 december:

- Zeikerd
- Drammer
- Azijnpisser
- Drammerige zeikerd.
- Zielig figuur, doe wat met je leven

- Ook kregen we zondag het nummer van de kindertelefoon, daar kun je praten over je problemen met de Borculoseweg, Es of wegwerkzaamheden, zo werd ons getipt.

In plaats van oplossingen te zoeken voor de levensgevaarlijke situaties die aan de orde van de dag zijn, wordt er ontkend, gescholden, geïntimideerd.
Iets wat ik overigens ook al zag rond de beachparties aan de Stationsweg.

'Waar heb je het over?', 'Ben je gek geworden', 'Doe wat met je leven', 'Je snapt er niks van', 'ga ergens anders zeiken'.

Rest mij te vragen: 'waar zijn jullie mee bezig?'.

Provincie/RWS zouden er goed aan doen een parkeerverbod op de rijbaan van de Borculoseweg af te kondigen zolang de opbrekingen duren, en de Borculoseweg daarbij sluipweg wordt.
Zo ingewikkeld kan dat niet zijn.
En de 'harde kern' moet de luie reet maar iets in beweging zetten.
Flikker toch op zeg!

5 opmerkingen:

 1. Triest volk aan de borculose weg....todat er iets gebeurd...dan staan deze schreeuwers vooraan om hun beklag te doen...Bah!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die mening delen velen met jou Josje in de gewone wandelgangen. De Borculoseweg is al jaren een puinhoop en politie deed niets, volgens mij nog steeds niets en nu het naar buiten komt werkt het kwade emoties in de hand. Het is niet alleen in Neede, het is overal en het is ook al jaren. Maar het valt mij op hoeveel er gescheld wordt, niet alleen hier hoor. Ik was er gisteren zelf getuige van. Schelden, onverantwoordelijk rijgedrag en de ander heeft het altijd gedaan. De bewoners zullen er niet om gevraagd hebben dat het nu een sluipweg is geworden. Iedereen wil de auto bij huis. Kijk ik naar onze eigen oprit, het is altijd moeilijk er in en eruit en je mag er niets van zeggen, want je krijgt een grote bek. Brandgangen en brandweer zijn moeilijk te bereiken, ook hier, de instanties doen er niets mee. Okee, het gaat om ons eigen verantwoordelijkheidsgevoel, en het verkeer is agressief en het systeem maakt daar gebruik van dat het explodeert. Een scootmobiel die zonder uit te kijken de weg oversteekt en nog gezellig half omdraait om nog verder te wauwelen, sorry, dan ontbreekt enig verkeersinzicht en je brengt anderen in gevaar. Fietsers die de hand uit steken, stuur omgooien en niet eerst achterom kijken, breng je anderen in gevaar. Auto"s geparkeerd, net voor een afslag en zoveel meter van een bocht waar de bus moet rijden, doe effe normaal. Paar meter verder op ligt een ruime parkeerplaats. Het gaat om ons eigen verantwoordelijkheid en inzicht en niemand hoeft zich te verdedigen, of te schelden want het heeft al jaren ongestoord zijn gang kunnen gaan zonder dat er ingegrepen werd en dat zullen ze echt niet doen hoor,het verkeer wordt gewoon door Neede geloosd en de stationweg is ook geen optie, zijn ze ook al bezig met opbrekingen... denken ze hier wel na of wil men gewoon ongelukken en oorlog met elkaar. Zelf heb ik altijd zoiets; laat het niet zover komen, als mensen onder elkaar wordt wel een oplossing gevonden en anders, de weg afsluiten. Binnendoor weggetje naar Rietmolen kon toch ook, moesten de Needenaren via Eibergen naar Neede, noem ik discriminatie. Kom op mensen, dan maar kwetsbaar, kan er ook een oplossing worden gevonden na al die jaren of ben ik nu weer de kwade Piet?

   Verwijderen
 2. Je mag gewoon parkeren daar. Er is geen parkeerverbod. Beter volg je gewoon netjes de omleidingsroute. Omgekeerde wereld om sluipverkeer voorrang te willen geven, zodat jij lekker snel op je werk bent.

  Gisteren toevallig zelf ook de sluiproute gereden en tja soms moet je wachten omdat er een auto op de weg staat en tegenliggers voorrang hebben. Zo is het leven nu eenmaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanmorgen fietste ik over de bewuste weg.....
  Weinig geparkeerde auto’s daar.
  Zelf vond ik het nu gevaarlijker, er wordt met noodgang door die straat gereden.
  Misschien voor de medeweggebruikers:
  GA GEWOON EERDER VAN HUIS! Niet met 80km/uur over die weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry maar ik woon op borculoseweg 46 en wij parkeren op ons oprit , ik weet niet waar je je info weghaald maar er klopt niet veel van .

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken