woensdag 20 december 2017

In de raadsvergadering horen we over statiegeld en landjepik en de haan van Dinant

In de raadsvergadering dinsdagavond horen we dat Groenlinks petflesjes, blikjes van statiegeldheffing wil voorzien. Ook horen we dat het heffen van statiegeld op kleine glazen flesjes mooi zou zijn.
Maar dat schiet toch niet op als we zelf bedenken wat er moet worden ingezameld?
Dan komen ze overal uit de omgeving hun blikjes en flesjes hier inleveren zeker.

Ook horen we op de vergadering dat Berkellandse boeren negatief in het landelijke nieuws komen, omdat ze grond van de gemeente stelen.
180 hectare gestolen via landjepik?
Of is het niet gewoon dat de gemeente de berm zo slecht onderhoudt, dat de boeren dat zelf maar doen, en dat dat wordt gezien als diefstal van grond?
Natuurlijk heb je ook boeren die dan meteen de grond maar bebouwen.
Maar waar gaat het helemaal over, reepjes grond?

Dinant Rohaan wil dat zijn haan niet de nek om wordt gedraaid, omdat ie herrie maakt.
Volgens mij gaat Dinant weg uit de raadszaal, en wilde hij nog maar even wat zeggen.
In Neede waren er eerder ook nog hanenkraaiverkiezingen met hanen die honderden keren per uur kunnen kraaien.
Ik denk dat ik zo'n beest zou afschieten op zondagmorgen.
Ook die van Dinant.
Haanfilet is dat net zoiets als kipfilet?

18 opmerkingen:

 1. raadsleden wisten dat heinhuis grondruil gelijktijdig moest overdragen , heinhuis nieuwbouw was 2007 gereed op grond gekregen van gemeente , maar gemeente moest zeld jaren wachten op heinhuis eigendom.

  En geen 1 raadslid vroeg zich af of de bodemvervuiling niet was toegenomen na 2007 tot overdracht !!!


  http://www.borculo.info/2015/09/heinhuis-perceel-eindelijk-overgedragen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. raadsleden praten veel, maar zwijgen in grote getale in vrijwel alle situaties die zich hebben afgespeeld in onze gemeente. Er is een ambtenaar die dondersgoed weet dat het mis is bij het project bagger_hambroek_rondweg maar ook hij zweeg net als anderen. Misschien werkt hij niet meer bij de gemeente... Tja...luister liever naar mensen, meer wijsheid, meer verstand en lopen niet naast de klompen!

   Verwijderen
  2. juist ze krijgen 350,- euro per maand van staatskast en eventueel hun partij kast , en zij zitten voor hun eigen straatje

   Verwijderen
 2. ik heb nog nimmer zoveel tegenstrijdigheden gehoord als in deze raadsvergadering en dat begon al bij binnenkomst. Statiegeld, hebben ze niets beter te verzinnen? Zijn ze vergeten dat nog geen 6 jaar geleden het ergste zwerfafval rondom het gemeentehuis lag inclusief de hondenpoep, daar deden ze niets aan, lekker boeiend! Bermen, landjepik, waar slaat het op. Een berm is een berm en men is vergeten dat men jaren heeft gemaaid met als gevolg dat berm bloemen, wat belangrijk is voor o.a insecten werden uitgeroeid. Mooi om dan te roepen dat ze inzaaien om de flora te redden. In die tijd werden ook een paar rondjes gemaaid en lagen de medewerkers onder een haag te picknicken om een week later een ander rondje te maaien. Doe effe normaal, kijk naar de realiteit, het is pas een paar jaar dat de bermen niet meer werden onderhouden, een gevaar, slecht zicht voor de automobilisten. Landjepik... nou nou... ik begrijp geen woord van de ingewikkelde taal van de ambtenaren, er is genoeg gepikt en geslikt door de bevolking, misschien moeten we het omdraaien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. afval is goud waard , rouwmaat dusseldorf metaalrecycling strijken de vette winsten.

   Verwijderen
 3. Tja, Berkelland, samenwerking Achterhoek, veel woorden, en nog begrijp ik geen enkel woord. Wel dit, mooie strategie om gemeentes samen te voegen, perfect plan hoor, we zijn verdorie net de n18 hi hi.. voorlichting zus en zo en voor we het weten is het allemaal asfalt in de Achterhoek, voeg daar alle gemeentes bij en het 3de rijk heeft zijn nieuwe provincie erbij, perfect toch. En al die woorden over toerisme, nou, waar, vroeger stond de Achterhoek bekend om haar natuur, het platteland maar als ik nu kijk wordt Berkelland geregeld door verkeersleiders, je kan met goed fatsoen niet meer ergens komen zonder dat er weer zo'n jopie staat in pak. En dan die fabriek, wat een stoom wordt de lucht ingeblazen en weer geen haan die ernaar kraait.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is het probleem met stoom die de lucht in wordt geblazen? Blijft immers gewoon water....

   Verwijderen
  2. water is ook niet meer wat het geweest... feit is dat de woningen er te dicht op zitten. Feit is dat fijnstof een gevaar is voor de gezondheid en om over veiligheid helemaal niet te praten... boemmm! Maar ik hoorde dat de ambtenaren hun auto's moeten parkeren op het parkeer terrein van de Campina, mooi is dat, doet voorkomen dat er zeer veel mensen werken bij de fabriek, dus NOT. En de kermis mag er niet meer gehouden worden,(ook al vorm van landjepik) hoeveel denkt men aan de burgers in ons Berkelland?

   Verwijderen
  3. Water is nog exact wat het geweest is, 1 molecuul waterstof en 2 moleculen zuurstof. Dat daar woningen dicht bij staan, en dat als gevaarlijk wordt beschouwd is kolder. Mochten ze fijnstof en andere rotzooi mee naar buiten pompen is dat natuurlijk andere koek.

   Verwijderen
  4. Als kalf verdronken is demp men de put20 december 2017 om 17:15

   straks wordt de N18 in 2020 2x2 baansnelweg !!! En dan hebben de burgers van eibergen het pas door " hoe kun je een A18 zo dicht tegen woonkern leggen "


   want haaksbergen en usselo ligt heden de nieuwe N18 zeer ruim van hun woonkern :)

   Verwijderen
  5. water is water, heb je juist, maar wat in ons water zit is schadelijk en dan kunnen wetenschappers het wel ontkennen, ze weten het wel. Fijnstof en andere vergiftigingen is heel schadelijk en de meeste mensen zijn zich daar niet van bewust. Immers de slogan " NL heeft het schoonste water ter wereld" is letterlijk erin gepompt!

   Verwijderen
 4. Nieuw woord gehoord; revolutie... weten ze de betekenis wel van het woord. Revolutie is gewoon de draad weer oppakken en als vanouds weer verdergaan. Rebelleren is wat anders met een grijns.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij binnenkomst een dierenarts met betoog over extra werkgelegenheid, extra stallen, toekomst van de kinderen en een een schaal vol met gif; koekjes, snoep, medicatie, dat is wat de boer ons levert. Nee de boer werkt voor grote industrie die ons ziek maakt incl. de boeren... Campina, Nestle, wie hebben we nog meer die onze boeren door de jaren hebben opgedreven, velen zijn gegaan, niet meer kunnen redden en nu worden de laatste opgedreven door opnieuw grotere bedrijven te runnen, de herhaling x op x van de geschiedenis en uiteindelijk onze boeren krijgen de schuld. Onze boeren zorgen voor onze gezondheid, ze zorgen voor ons voedsel en niet ziekmakende en giftige producten. Boeren moeten weer onafhankelijk worden, weer met liefde en respect de grond en dieren te behandelen en ook dat geeft werkgelegenheid, alleen de economie zal het schaden. De toekomst van onze kinderen voed je niet met snoep, zoetigheid en onverzadigde vetten. Strookt ook weer niet met wat men in de raad verkondigde kort geleden, gezondheid, welzijn... ach laat ook maar, men weet niet eens waar ze over praten, laat staan de woorden die ze uitkraaien begrijpen. Het wordt tijd dat we de boeren respecteren, dat zij net als de burgers pionnen zijn in het spel om een economie ten koste van mensen draaiende te houden. Dat we de boeren respecteren dat zij Moeten voldoen aan de enorme groei waar de mens om vraagt. Trouwens met Amerika op nr. 1 als export staat Nederland op nr. 2. Zo'n klein landje volkomen uitgemolken door het systeem en dan vraagt men zich af hoe het toch komt dat de natuur uitsterft! Laat de boeren spreken vanuit hun eigen taal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Achterlijke Paul Knuvers groenlinks raadslid berkelland intereseerd zware grondwatervervuiling geen barst.

  Als het maar goed koop is door veel water door te spoelen , wordt het vanzelf wel minder

  https://youtu.be/_-NS7rXdiIU

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mw. Bruins met al uw commentaren snap ik niet dat u nog in de gemeente Berkelland wilt wonen !!! Ga verhuizen of schrijf een zinvol commentaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. meneer anoniem, aardig om dit te schrijven en dat ik het op Kerstochtend mag lezen. Maar goed meneer anoniem, ik zit al vanaf het begin op twitter en in mijn twitter historie is te lezen de waanzin die mij en mijn gezin trof dankzij de regelingen van deze gemeente maar ook hoe mensen ons en mij de rug toe keerde en ook hoe instellingen, advocaten, medici mij de aanreikingen gaven maar niet naar buiten durfde te treden. Via socialmedia heb ik in die tijd waardevolle mensen ontmoet met wie ik nog steeds verbonden ben. En dankbaar dat het medium mensen verbind en van daaruit is borculoinfo ontstaan. Alles wat ik hier plaats onder reacties gebeurd onder mijn eigen naam, mijn eigen woorden, mijn eigen ervaringen en wie het niet begrijpt, wie blijft oordelen en kwetsen kijkt niet naar zichzelf, niet naar anderen die in soortgelijke situaties zijn behandeld, die alles zijn kwijtgeraakt maar die wel de moed hebben om zonder te oordelen in hun eigen woorden, hun ervaringen door te geven aan anderen. En dat zijn en worden er steeds meer. Het is goed vertoeven in Berkelland, want ook in deze gemeente zijn er velen die mij hebben gesteund op een liefdevolle manier om hier gewoon te mogen leven zonder de pijn van het verleden. Meneer anoniem, het is Kerst en ik wens jou en je dierbare een vrede_vol kerstmis toe. En blijf niet in on_vrede reageren, de wereld is al hard genoeg. En wat betreft de Borculoseweg, ik heb daar geen inbreng in, maar al jaren mijd ik de straat omdat het altijd gevaarlijk is geweest. Onder de aandacht brengen is eigenlijk niets meer dan een beroep te doen om onze zelfverantwoordelijkheid, onze kinderen, onze ouderen, wij mensen die allen gebruik maken van deze straat! Oh Ja, overal, elke gemeente spelen dit soort situaties af, maar mensen die naar buiten treden worden geweerd, maar Berkelland spant al jaren de kroon dat ze ongestoord hun plannen door konden zetten en dat was zelfs in die jaren al tot in Den Haag bekend! Ik heb niets met politiek, ik ben liever tussen de mensen en met mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pardon , u heeft niets met politiek ? Laat ik nu toch ergens gelezen hebben dat u op een verkiesbare plaats van de OBL komt te staan . Wat is die partij dan voor u een spelletje/tijdverdrijf ?? Goede keuze van de OBL om u op de 3de plaats te zetten als u niks met politiek heeft......

   Verwijderen
 9. mmmmm... klinkt alsof wij elkaar kennen nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken