vrijdag 8 december 2017

Dorpshuizen

In Tubantia lezen we:
'Minder subsidie als dorpshuis meer inkomsten genereert?'
BORCULO/HAARLO - Berkelland gaat dorpshuizen in kleine kernen financieel ondersteunen. Waar nog energiebesparing te behalen valt, helpt de gemeente daarbij.
lees meer

Eerder lazen we over het dorpshuis in Gelselaar. Net aangeschaft, vroeger vond de dorpshuisfunctie in Cafe Florijn plaats.
En meteen moet de gemeente 17k bijlappen om het achterstallig onderhoud aan het nieuwe pand betalen.

Vraag is: wie betaalde dat dorpshuis in Gelselaar?

In Neede werd er over geklaagd dat er geen dorpshuis is.
Ja, kijk. Borculo heeft wel stadsrechten, maar vrijwel net zoveel inwoners als Neede (en Eibergen en Ruurlo).
Een dorpshuis hoort bij een gat.
In Neede moet je maar onder de trap bij 't Spilbroek gaan zitten.
En als je daarvoor te oud bent, ga je maar bij de Emte op het bankje op het grasveld zitten met een halveliter. 
Zo lang daar niets van de plannen voor een zorgcentrum, emte parkeerplaats, park of weet wat komt.

Misschien kun je op zo'n bankje ook subsidie aanvragen voor halveliters?

Want wat denk je dat zo'n dorpshuissubsidie bedraagt in een kern als Gelselaar, per actieve bezoeker, en verder per actief bezoek?

4 opmerkingen:

 1. Borculo heeft zeker niet bijna zoveel inwoners als Neede (en Eibergen en Ruurlo). In 2017 hebben Ruurlo en Borculo ongeveer 7.800 inwoners, Neede 9.500 en Eibergen 11.200

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waren het niet 3 onderwerpen, die allen verbonden waren onderling .... nou, hoe blind kan men hier zijn of wil men enkel naar hun eigen stem luisteren. Nog meer waanzin, de zorg,ach allen in gevang van het systeem, meer is niet en met een extra manteltje nu eromheen, armoede. Ha ha... Nederland, Berkelland verarmt; geestelijke verarming en dat is de grootste armoede die er bestaat! Bedankt maar weer voor een nieuw woord om de zogenaamde kwetsbare groep nog meer angst aan te jagen! En dat noemt zich politiek; niet kijken naar de mensen, maar kijken naar geld, wat het oplevert... erg hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jacky ik weet niet wat je rookt maar te lezen aan je reacties is t goede shit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mensen kicken nu eenmaal op de shit buten hen, niet op de shit in hunzelf maar goed.

  Wie kan luisteren die hoort 3 onderwerpen met veel woorden; hangjongeren, cultuurhuizen en welzijn met als toetje de nieuwe term binnen de ambtelijke molen; armoede, armoede spreekt veel mensen aan, want de meeste houden van lijden. Ik noem het; verarmde geest.

  Elk onderwerp werd met veel woorden verteld, de aandacht ging niet uit naar de mensen maar werd vooral uitgedrukt in geld. Het werkelijke probleem, nl. de mens komt helemaal niet ter sprake. Enkel dat de mens geld oplevert. Welzijn,gezondheid helemaal in de klauwen van het systeem, dat is onmenselijk, dat is echte shit en wij, mensen draaien daar voor op. De shit zal alleen maar erger worden, wordt het dan niet tijd om wakker geschud te worden? Hangjongeren, cultuurhuizen, welzijn en armoede zijn met elkaar verbonden en het neemt steeds meerdere mee in het web.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken