dinsdag 5 december 2017

Centrum Eibergen op kop

Inloopavonden Eibergen
We zijn volop aan het werk met de herinrichting van het centrum van Eibergen. We gaan nu de volgende fase in. In deze fase wordt de Grotestraat tussen de Haaksbergseweg en Assurantiekantoor Wormgoor en de J.W. Hagemanstraat van Grotestraat tot Groenloseweg opnieuw ingericht. Op 12 en 13 december 2017 zijn er inloopavonden over deze plannen in De Huve.
lees meer  

Het Eibergse uitsterfbeleid komt slecht van de grond, en leverde alleen verliezers op. De leegstand wordt niet echt, of niet opgelost. En er zijn meerdere winkeliers in het centrum die gaan sluiten. 
Wat we met popupstores niet echt gaan oplossen.

Snel ingrijpen dacht Berkelland, want Eibergen is toch altijd al het paradepaardje van Berkelland.
Als er sportclubs moeten worden gefinancierd dan zijn het die in Eibergen die ook vooral rijkelijk worden overladen met subsidies en andere gelden.
Dat zou 'em weer liggen aan het aantal raadsleden dat uit Eibergen afkomstig is.

We moeten echt meer vooruit gaan denken: minstens de helft van het winkelbestand moet er uit, zo werd al eens voorspeld.
We kunnen wel eindeloos vasthouden. Maar winkels moeten makkelijk kunnen worden omgebouwd tot woonhuis. 

En de rekening presenteren voor zo'n centrumreorganisatie bij ondernemers al bijvoorbeeld deze bakker, dat is toch al te belachelijk?
En een kachelwinkel ernaast wel toestemming te geven voor zo'n rare constructie, dat is zo mogelijk nog belachelijker.

Foto: Bakker Oude Hilbert
Falend centrumuitsterfbeleid aan de Eibergse Nieuwstraat


3 opmerkingen:

 1. Rondweg N18 zal leegstand in winkelcentrum tot gevolg hebben :)5 december 2017 om 11:55

  Ook al pompen ze 3 miljoen in opknappen van eiberse centrum , door nieuwe N18 zal niemand meer door eibergen rijden maar ruim eromheen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Berkelland kijkt enkel naar subsidie, niet naar behoud gezondheid, welzijn en duurzaamheid. Steeds vaker denk ik, gooi er een bom op, de mensen beginnen te klagen als het zover is ondanks de waarschuwingen van de jaren ervoor. Op deze manier bestaat Berkelland over een zeer korte tijd niet meer, zogenaamde economie gaat voor en er wordt heel wat emotie en agressie op dit moment gezaaid. Bedankt Berkelland of wordt het nu echt tijd dat de oogkleppen verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jackie heeft weer verkeerde paddenstoelen gegeten...

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken