zondag 12 november 2017

Nieuwe zorgpremie

De ziektekosten rijzen de pan uit in Nederland. 
Want we worden steeds ouder.
Toch blijft de premie voor Menzis gelijk komend jaar. De meeste menzen in Berkelland zijn daar ook verzekerd dacht ik.
Ik ga wel meer betalen, zij het minimaal. Het gaat om een paar tientjes per jaar op de megakosten voor de zorg in Nederland per Nederlander.
Volgens mij moeten we bij de zorg zijn, en bij al die klungels die het mooi vinden om wat te claimen, alleen maar omdat het geclaimd kan worden.
De dokter kost niks, ik ga er maar eens in de wachtkamer zitten, ik heb toch niks beters te doen de hele dag.
Ik krijg 5x fysiotherapie vergoed. Weet je wat? Ik ga me eens een massage halen. Kost niks.
Geneesmiddelen die niks kosten: hamsteren maar!
Bij de verzekeraar krijg je dan te horen 'u claimt bijna niet'. 
Nee natuurlijk niet, als dat niet nodig is. Het is mijn geld, maar ook dat van de andere verzekerden.
We moeten toch echt leren om anders te denken!

2 opmerkingen:

 1. Paar tientjes lijkt weinig, zorgkosten,lokale belasting( waterschap,afvalstoffenheffing, woningforfait) omhoog, ga je dus als werkende nederlander er weer op achteruit, CPB haalt uit het systeem wat bruikbaar is voor de regering en maakt niet uit welke regering (samenstelling van partijen) en verdoezelen de echte cijfers.
  Wij hebben studerende kinderen met een bijbaantje die zich zelf aardig kunnen redden maar niet alles kunnen betalen en wij als ouders bijspringen en natuurlijk zullen er mensen reageren dat we dit onszelf hebben aangericht door kinderen te nemen,maar de maatschappij is behoorlijk veranderd in de tijd dat onze kinderen opgroeiden,lees hogere ziektekosten,studie financieering.
  Wil niet klagen maar wel duidelijk maken via dit medium dat er best wel hier aandacht mag worden gegeven en het CPB hier nooit over hoort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier wil ik zeker aandacht aan geven, nu even niet. Maar het is een groot punt waaruit ook vele scheef verbanden zijn ontstaan die dagelijks spelen en worden gevoed in de media en hulpverlening_circuit en de vele goeroe's. En nee, zilvervloot, je hebt kinderen en je draagt er verantwoordelijkheid voor en niet om ze om te vormen om te voldoen aan de maatschappij. Kinderen zijn onze toekomst en schijnbaar wordt dat door alles tegengewerkt m.n de middengroep heeft het zwaarst te verduren. Ik kom er op terug!

   Verwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken