maandag 20 november 2017

Needse hangjongeren: De gemeente wilde de eerste gemeentelijke zuipkeet plaatsen en een park heeft geen postadres

POEPEN IN HET PARK
Hangjongeren willen ze niet bij het Needse Ter Weemepark. 
Drank- en drugsgebruik, fietsen in de sloot, poepen in het park.
Wethoudster Marijke van Haaren is zelf komen kijken, 'onzalig' zo meende ze.

ZUIPKEET NAAST 'T SPILBROEK
Aanvankelijk wilde men een gemeentelijke zuipkeet plaatsen naast het Spilbroekzwembad. Maar ja, daar wordt het vast niet anders van. 
Het Ter Weemepark zal nog steeds het toilet blijven.

OOK EEN KOELING, BAR EN PARKEERRUIMTE GRAAG
Misschien kan de gemeente ook zorgen voor sanitaire voorzieningen bij de gemeentelijke zuipkeet.
En als het niet te veel is gevraagd; een koeling en een bar? Een parkeerplaats en een fietsenstalling?
Vermoedelijk trekt zo'n zuipkeet veel jongeren, en misschien wel ouderen.
Misschien kunnen er meteen een paar van die zuipcontainers worden geplaatst.
De Spilbroekhal is immers toch best nog wel publiek bezit.
Anders kopen we die hal terug voor 1 euro, en maken we er de grootste zuipkeet van de regio van?

EEN PARK HEEFT GEEN POSTADRES
De klagers van het Ter Weemepark kregen geen bericht over het houden van een inloopavond over het probleem. Want, zo geeft de gemeente aan; 'er is geen brievenbus'. Dus er kan geen brief worden gestuurd.
Dat er wel e-mailadressen beschikbaar waren van klagers, mocht de gemeentelijke pret niet drukken. 
De informatievoorziening loopt per post.
lees meer op AchterhoekNieuws
lees meer op Tubantia.nl

6 opmerkingen:

 1. dat gezever over hangjongeren, bah, als we kunnen mekkeren, klagen staan we vooraan. Waar kunnen onze jongeren nog naar toe, de meeste zijn ontspoord en wel in de familiebanden. Werd natuurlijk goed aan verdient, een paracetamol, een ritaline, een labeltje erop en even doorsturen naar een psycholoog, weerbaar trainingen, blablabla... en uiteindelijk zwerven waar ze weer worden opgejaagd door zeurders, die op hun beurt weer de ambtelijke molen bellen die op hun beurt weer de kassa horen rinkelen en een heel systeem inschakelen maar zwijgen over de feiten die achter de deuren hebben plaatsgevonden. Oke, en mochten ze soft drugs gebruiken of drank... ra ra... ik keur het niet goed, maar het is een verdoving van het gevoel dat ze geen toekomst hebben, ze zijn het uitschot van de samenleving, door ons gecreert en gevoed. Mijn streven blijft dan ook een ruimte voor jongeren, voor ouderen om in gelijkwaardigheid van elkaar te leren, om ervaringen te delen zodat onze jongeren weer een doel hebben, een prikkeling en ook onze ouderen. De laatste dagen zag ik overduidelijk dat gelabeld en medicatiegebruik en psychologen zeker onder jongeren, een comfortzone is. Men vergeet dat er ook jongeren zijn die nog niet verdoofd zijn maar langzaam worden meegesleurd in de gevangenis omdat een voelend wezen niet geaccepteerd wordt. Slachtofferrollen wel, medicatiegebruik ook. Medicatie drogeert de mind en nog erger, door medicatiegebruik wat niet als hulpmiddel wordt voorgeschreven en begeleid brengt ziekte mee, en ook agressie, het onderdrukken van leven/emotie in ons zelf. Men wordt ook afhankelijk van medicatie door al die ingrepen in het lichaam maar men krijgt niet te horen, dat ingrepen en aanpassingen in het lichaam onnatuurlijk zijn en het lichaam daar na een aantal jaren op gaat reageren, met gevolg afhankelijker van medicatie en specialisten en van leven blijft niet veel over. Stop met klagen en zeveren, onze jongeren hebben een toekomst, ze zijn onze toekomst... een politiek zal ze echt niet helpen, zij hebben de jongeren nodig om te vormen in hun systeem. Stop met oordelen en wijzen, we hebben een ruimte nodig voor onze jongeren evt. ook met ouderen om ze te inspireren, te triggeren zodat ze hun leven weer kunnen oppakken. En daar heeft de bevolking ook profijt van, denk daarbij aan de opzet van nieuwe werkgelegenheid,nieuwe ideeen op gebied van echte duurzaamheid... Het is al in en in triest de zogenaamde hulpverlenings_instituut in ons land wat draait op robots en niet op mensen! En over een zuipkeet kan er bij mij niet in, hoeveel drinken er niet, al is het een zogenaamd gezellig naborrel uurtje en dan mekkeren en beslissen over anderen die tot last zijn door niet naar jezelf te kijken in de 1ste plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Hackt. Lange verhalen over onze jongeren. Maar moet er dan ook vernield worden. Nee dit gaat te ver. Volgens mij komt de helft uit de triviant. Laten zij die kinderen eens normaal begeleiden waar ze voor betaald worden. Ik en vele met mij hebben een hekel aan deze jongeren. De gemeente is hier ook verkeerd met 1 hulpverlener.wordt niks. Helaas. Charles W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jacky bedoel ik
  Sorry spelling controle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, er mag niet vernield worden, maar onderdrukking uit zich in agressie en onderdrukking wordt gevoed Charles. Kijk maar naar onszelf, ook bij ons gaat de bloeddruk omhoog als we de realiteit ervaren, zoals bij mij vanochtend Arghhhhh. Medicatie gebruik is ook een vorm van drogeren, van onderdrukking en dagelijks worden we blootgesteld aan de gevaren daarvan en het mooiste is, het hele hulpverlenings_circuit doet geen bal behalve de patient in kwestie, of die nu een gevaar is voor anderen, voor zichzelf, te voeden. Er is heel wat mis en echt, jongeren zijn niet verkeerd, de hulpverlening, de media, het hele circus erom heen zorgt er voor dat mensen tegen elkaar worden opgestookt. Vernielingen en andere vormen van agressie ben ik tegen maar ik ben ook tegen dat de politiek en met name deze zittende clan alles heeft gesloopt en nog steeds tegenwerkt wat betreft overlast jongeren! De Oude straat staat vol met oude, leegstaande panden, de Kamp, villa Smith, de Meyer, uitstekende kansen om iets VOOR en MET burgers op te zetten in een steeds meer geisoleerd Berkelland.

   Verwijderen
 4. Ja dat snap ik. Maar samenscholen van jongeren die zich vervelen . Hoe zo vervelen.?? Die dan maar gaan slopen. Geen goed woord voor over. Dit kost de burger handen vol geld. Wat betreft de leegstand zie ik als ander punt. Hier zullen mensen voor op gaan staan en ook de burgers. Is niet alleen de gemeente. Dus al het papierwerk overboord en aan de slag. Maarre wie pakt dit op en gaat het betalen. .Ik zou zeggen knap de Halve Maan op is een mooi begin. Speciaal voor jongeren ( hopelijk geen Triviant zorg instelling). Want dit lijkt niet te werken.
  Charles

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wie gaat dit betalen, de realiteit is dat we allemaal meebetaald hebben aan dit circus. Samenscholen is geen optie en een instelling aanstellen is helemaal geen optie. Het begint eigenlijk bij een stuk bewust worden van het probleem. Werd straks aangesproken over de overlast van jongeren en het schijnt erg te zijn, ook doordat mensen zich onveilig voelen en de politie er met een boog omheen gaat. De rotte appels worden niet uit de mand gehaald. Jongeren die ontspoord zijn en waar men op de juiste manier mee omgaat zijn bereid om mee te werken, ondanks hun verleden en hun gedrag. Als gemeente een pand ter beschikking stelt en dat hoeft geen luxe onderkomen en de inwoners dragen bij aan bijv. de inrichting, de aankleding kan de start nimmer te kostbaar zijn. Er zijn ook mensen die hun werkervaring door willen geven, de jongeren hebben weer een doel en ouderen ook, ze kunnen hun ervaringen inzetten. Of we nu alles massaal naar de kringloop brengen waar het ook niet altijd op de juiste plaats terechtkomt of het het op marktplaats zetten tegen torenhoge bedragen om zichzelf te verrijken kunnen we het ook gebruiken om iets nieuws op te starten. Helaas bij het Bastion was het net te laat, of de tijd was er nog niet voor. En zoals bij alles, er zullen altijd wel een paar rotte appels het leven zuur maken, alleen die worden dan wel aangepakt en verwijdert. Gemeente betaald niet met hun passende begroting en zonder subsidies ha ha en zeker niet om zijn eigen burgers weer een doel te geven. Want als het probleem zich oplost zal er minder geweld en minder ziekte zijn Oh Jee, wat heeft het systeem dan nog voor functie. Wie pakt het op, ook een goede vraag. Vaak zien we dat iets begint met goede bedoelingen maar dat die personen zichzelf op een voetstuk gaan plaatsen en zijn we weer terug bij af. Eigenlijk zullen het mensen zijn uit verschillende beroepen, en mensen uit de samenleving die samen een brug gaan slag.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken