zondag 19 november 2017

Neede: De Oudestraat in betere (?) tijden.

Jaartal onbekend.
Deel deze foto via: Facebook of Twitter of download de foto (rechtsklik)5 opmerkingen:

 1. Zeker weten! Vooral dat oude postkantoor was een geweldig pand. Kijk die architectuur, die mooie ronde ramen aan de bovenkant. De sierlijke dakkapellen, het is nu allemaal recht toe recht aan, sfeerloos, dus ja wie wil er nu naar een sfeerloze straat? Alleen die kerk springt er nog uit. Daar wordt wel geld aan gedoneerd, ondanks dat de meerderheid van de bevolking religie de rug toekeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het was een mooie en drukke winkelstraat 1979

  http://www.nieuwsuitberkelland.nl/2017/11/film-oude-beelden-sinterklaas-intocht-neede-1979/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mensen er staan wel meer mooie woningen/ panden in de Oudestraat het is alleen de leegstand. Dit is jammer. En waarom een stel gekken de oude panden hebben weggehaald is gewoon zonde. Waarschijnlijk ambtenaren uit een andere plaats die geen zin hadden in onderhoud. Jammer maar het is weg en komt niet meer terug. Volgende pand is waarschijnlijk halve maan....
  Charles W

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad ambtenaar uit eibergen ( zijn vrouw is eigenaar van snoepwinkel koffieshop marktplein eibergen voorheen jamin)

   Verwijderen
 4. Ik liet me vertellen dat voor 1980 hier veel gesloopt is, ja, raar maar waar, dat was de tijd tijd rond de vorige sloop alleen hier is het niet gestopt, hier is men doorgegaan met slopen en de Oude straat, daar staan nog veel panden maar de voorgevels die zijn schat ik rond midden 80 ernstig misvormd met voorzetgevels.De tijd is nu rijp voor sloop, omdat de meeste panden slecht onderhouden zijn. Inderdaad, de "halve Maan" is een schitterend pand geweest, onbegrijpelijk dat ze dat zo hebben laten verpauperen... Iets klopt niet in dit verhaal, wel of niet crisis,krimp... uitsterfbeleid van gewone burgers wat nu alweer jaren loopt maar steeds duidelijker zichtbaar wordt binnen de samenleving. ISOLEMENT van velen, wanneer dringt dat tot de gemeente door?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken