zaterdag 18 november 2017

Meer woningen in leeglopende winkelstraten

Er moeten minder winkels, en meer woningen komen in de Needse Oudestraat, winkelstraat.
Vindt de voorzitter van de Needse ondernemersclub.
Eigenaardig standpunt zou je denken?
Nee, de voorzitter gaat er eigenlijk al van uit dat de Oudestraat niet meer volkomt.
En in een winkelstraat wil je geen leegstaande winkelpanden, en nog meer vestigingen van Jean Martin. Of etalages.

Charles W. reageert:

Ja ja wie gaat dat betalen. Jaren terug was er ook een visie in de Nieuwstraat. Dan konden de bewoners subsidie krijgen om hun woningen toonbaar te maken. Gelijk met het opknappen van het straatwerk. Is aardig gelukt Richard. Kijk maar eens hoe het erbij staat. Laat mij niet lachen. Stom gelul in de ruimte. Dus de Oudestraat helaas einde verhaal..
Charles W

Inderdaad wilde voormalig wethouder Leo S. wel leningen verstrekken tegen gunstige voorwaarden aan bewoners van de Nieuwstraat.
Ook wilde hij wel geld lenen, zodat bewoners oude woningen konden opkopen om ze te slopen. Wat een komiek, die Leo. Heb je er 100 m2 tuin bij, voor een tonnetje?

Inmiddels groeien bij Cafe de Halve Maan (gesloten sinds 1986) de bomen ook in de dakgoot.
Berkelland vond het goed dat er appartementen zouden worden gebouwd door de eigenaar.
Maar het pand staat nu weer te koop.
Er gebeurt wel wat in de straat, een paar panden gesloopt, een grasveldje, een parkeerplaats nu.
Ook zijn er wat goedkope jongerenwoningen.
Maar een ander cafe is weer leeggekomen.

Maar in de Oudestraat de mogelijkheid bieden om gewoon te wonen in de winkelpanden zou best helpen. En er wordt her en der al gewoond zonder dat er nog een winkel in het pand is gevestigd.
Hetzelfde geld voor panden in de Nieuwstraat. Al jaren geen winkel meer in zo'n pand, maar de bewoners, al dan niet de voormalige winkeliers, huizen er nog steeds.
Geen punt: maar je moet dit soort bewoners wel verplichten stimuleren, hun pand te onderhouden.

Zo'n verhaal geldt natuurlijk ook voor de Borculose Steenstraat, Voorstad.


3 opmerkingen:

 1. Dus schiet het niet op. Pas geleden war er een bericht in de Tubantia dat er in Neede bijna niet gebouwd mag worden ten minste geen inwoners meer erbij. Ja ja Richard dan wordt bewoning in de Oudestraat wel moeilijk. Dan worden het grasveldje want aan parkeerplaatsen zonder winkels is ook wat. Misschien een hangplek voor de jeugd of kinderspeeltuin is dan logischer.
  Charles W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.telegraaf.nl/financieel/1269962/gemiddelde-hypotheek-nog-nooit-zo-hoog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha ha wie moeten daar wonen, onze jongeren trekken weg als ze de kans hebben... tja, wat moeten ze hier, met de dag wordt het erger. Van buiten af trekt men ze ook niet echt aan, ze zien je al aankomen, doods gebied, overal een bouwput om maar te zwijgen van de natuur. Toeristen trekt men ook niet aan, er is toch niets, nog geen terrasje of lokaal waar men iets kan nuttigen. Ouderen ook niet, die vermenigvuldigen zich niet in een uitsterfbeleid. Trekt hoogstens volk aan, wat elders tot overlast hebben gezorgd en deze kant optrekken, want schijnbaar hier mag wat dat betreft alles, dat houdt de zorg_industrie weer draaiende... Bah... ik stel voor; paltgooien, parkje zonder verontreinigde grond, bankjes en een schuilplek voor de jongeren. P.s zijn we vergeten dat bij het Bastion het afdakje werd verwijdert voor de zogenaamde overlast... zeveren, zeuren,mekkeren zijn de Nederlanders goed in en vooraan staan in de liefdadigheid, "oh, kijk eens hoe goed ik mezelf inzet voor de.... Wie begrijpt allemaal nog, ikke niet!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken