woensdag 15 november 2017

Hulp aan hangjongeren

Hangjongeren krijgen speciale plaatsen toegewezen om te zitten, hangen.
Dat mag niet meer in de buurt van een supermarkt, of een bankje in het centrum.

En ze krijgen nu ook hulptroepen om ze te 'helpen'.

Het is lang geleden dat ik heb gezien dat rondhangende jongeren problemen veroorzaakten.

Om ze van die hulpdiensten op het dak te sturen, da's inderdaad een effectieve manier om ze weg te jagen.
Denk er aan hoe je dat zelf had gevonden als je 15, 18 jaar was geweest!

Als ze in overtreding zijn, kun je de politie er op af sturen.
Maar dit is terreur! Of stalking?

Onder reacties lezen we:

Ze kunnen nogal ergens heen, vroeger had je t keldertje, alcoholvrij, maar wel een plek waar je heen kon. Dat missen ze in neede, berkelland in t algemeen. De jeugd heeft niks. Onze bakker Stroet heeft onder zijn markt nog een grote kelder waar eerder ook een disco was voor jongeren. Misschien die maar weer is aanbieden voor de Needse jeugd?


Gisteren op Borculo.Info:

Er wordt wat afgehangen in Neede

Vier tijdelijke hangplekken aangewezen voor jeugd in Neede

NEEDE - De gemeente Berkelland heeft in Neede vier tijdelijke hangplekken aangewezen voor jongeren. De aanleiding voor deze maatregel vormt mede de overlast die afgelopen zomer door hangjeugd in het dorp veroorzaakt. 
lees meer

1 opmerking:

  1. ik las op FB een heel uitgewerkt schema voor opvang voor de hangjongeren. Mooi is dat, ze hebben de jongeren opgejaagd, weggejaagd, alle mogelijke plekken voor jongeren zijn gesloopt en nu komt men met zo'n plan. Het is niets meer dan jongeren onder eigen bewind te krijgen en te houden en ook hier wordt aan verdiend en is een hele werkgelegenheid tak opgebouwd. Dat is niet hulp aan jongeren, dat is eigenbelangen, liefdadigheid en heeft niets te maken met groei van onze jongeren. We mogen niet vergeten dat voor het Bastion wel degelijk inzet is geweest om het te behouden, helaas 1 iemand kan het niet alleen klaren. Wat mij trof was dat mensen, middenstanders er wel iets in zagen maar niet mee wilde doen uit eigenbelang, ikke, ikke mentaliteit. Jongeren zijn verkeerd, jongeren zijn tot overlast, jongeren gebruiken maar men vergeet dat een groep hieronder volkomen kansloos is als men in handen komt van de zogenaamde hulpverlening. Ook een raadslid, ja ja, wilde geen medewerking verrichten, stuurde me door naar dhr. Koster, ik laat me toch niet in de schulden werken en een ander er aan verdienen. Wordt het niet tijd dat we ons bewust worden dat onverantwoordelijk omgaan met ons eigen leven en dus ook met alle leven. En de Oude straat nieuw leven inblazen, nou het vlearmoezeplein mag dan een verbetering zijn dan bouwval, degene die het heeft bedacht heeft geen inzicht in verkeersveiligheid en veilige drempels voor onze ouderen. Het plein wordt niet volledig benut en is in handen van een cluppie wat beslist wat wel wat niet. Dan als er gesloopt wordt en nieuw wordt gebouwd, is dat daadwerkelijk een oplossing. Nee, pak de kern aan en anders poot bomen, leg een park aan mensen hebben gezonde lucht nodig en bankjes, om elkaar te ontmoeten en geen RAZZIA dit maal om ze te verjagen! Gebeurd allemaal in Neede, zijn we verdorie allemaal zo blind geweest.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken