donderdag 23 november 2017

Hangjongerenprobleem Neede groter dan gedacht

De bijeenkomst over de hangproblematiek afgelopen dinsdag zou druk zijn bezocht.

Er zijn verschillende panden in de picture om jongeren een hanglocatie te geven als alternatief voor de hangplek bij een dierenpark even buiten het centrum.
De plek wordt overdag intussen gemeden door Needenaren, die zich er niet veilig voelen.

Eerder kwam de gemeente met een voorstel om een container te plaatsen.

Alle omwonenden zijn op dinsdag 21 november tussen 19.00 en 20.00 uur uitgenodigd in Grand Café De Hofmaat om met de wethouder in gesprek te gaan over de voorgenomen maatregelen. Verder roept zij de burgers op om mee te denken over een structurele oplossing voor een centrale plek voor jongeren in onze samenleving.
lees meer

12 opmerkingen:

 1. Een tijd terug was er een mooie hangplek: het Bastion! Alleen de gemeente trok de stekker uit het jongerenwerk, en gooide het pand plat. Dan komen de hangjongeren ineens ergens anders op straat uit. Nu moeten er ineens jongerenwerkers worden ingehuurd en wordt er een hangruimte ingericht? Volgens mij heeft Berkelland ze niet helemaal op orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat lullen ze nou? We zijn toch een regenbooggemeente geworden dit jaar.
  dr.ANK & dr.UGGS zijn er in 2 soorten: materieel & spiritueel.
  Van het materiele hebben we in Neede genoeg, dus wordt het nu tijd om ze het Spirituele te geven.
  De Kerk doet het niet, want die zijn te druk met kerstpakketjes uitdelen.
  Needse leeuwenwelpjes in aantocht ( deuteronomy 33:22 ), en die zijn "op me money".

  https://www.youtube.com/watch?v=wBgsQXXkNgg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha ha.... regenbooggemeente... ja ja.... alleen geen licht, dus geen kleuren. We mogen hier geen kleur bekennen HUH

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien kunnen de gemeenten de hangjongeren onderling uitwisselen. Een uitwisselingsprogramma waarbij de H jongeren per fiets naar de andere gemeente moeten, om daar verder uit te hangen. Dan zijn ze een deel van de tijd even mobiel en hebben ze niet continu een vaste plek nodig. Werken is ook iets, maar daar hebben ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord. En de verantwoordelijke ouders zullen wel niet thuis zijn, want als ze een goed thuis hadden gehad, dan was hangen ook niet noodzakelijk.....Waarom wordt de gemeente eigenlijk verantwoordelijk gehouden voor het afval wat de ouders van dit stelletje veroorzaakt hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hangjongeren is dit niet waar de ouders verantwoordelijk voor zijn en niet de overheid,schijnt tegenwoordig mode te zijn om als ouders en ik bedoel natuurlijk niet alle ouders om de verantwoordelijkheid bij de overheid neer te leggen, hoor dit ook in mijn vrienden/kennissenkring dat de leraren de kinderen moeten opvoeden, dit lijkt mij een taak voor ouders,maar deze zijn tegenwoordig druk met andere zaken en voor opvoeden geen tijd.
  Resumé ouders zijn ook in 2017 verantwoordelijk voor hun kinderen en niet de overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met de fiets uitwisselen heeft geen zin.deze belanden toch in de sloot bij het park en dan hebben zij een lol. Bastion was voor vele Nedenaren een goede oplossing.Ik heb begrepen dat er ook jongeren van de Triviant bij zitten. Waar is deze begeleiding dan. Ook wat asielzoekers. Raddraaiers oppakken en voorlopig vastzetten. Misschien komen de ouders er dan achter hoe het zit. Ik weet dat mensen deze groep ontwijken. Gevangen in eigen plaats. Dit is niet goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie van jullie praat wel eens persoonlijk met de jongeren? Of vraagt hun rechtstreek het hoe en wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik spreek ze aan ja, Annet en de ouders niet inderdaad, doe jij dat maar. Wat ik er uit haal is, dat het helemaal geen verkeerde luitjes zijn die jongeren. Waar ze chronisch gebrek aan hebben is (positieve) aandacht. En dat hadden de ouders zelf beter moeten doen. Dit is direct het gevolg van de fulltime werkende carrière jagende ouders en de echtscheidingen. Van de gekken dat een gemeente het geneuk van een ander op moet lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal hun binnenkort even aanspreken als ik hun weer tegenkom. Maar dan geef je hun aandacht en dacht je dan dat het gesloopt over is. Zitten een paar raddraaiers bij en die moet je eruit halen.Ik ken zat gescheiden ouders met hele lieve kinderen.
  Dus heeft het met opvoeden te maken.
  Maar goed ik zal hun vragen als ik hun tegenkom waarom er gesloopt bij moet zitten.
  Charles

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb weleens met een paar gesproken, niet deze groep of misschien dat er wel een paar tussen zitten die ik ken. En het klopt, de meeste zijn niet slecht en zeker niet van binnen. Maar de juiste insteek ontbreekt. Ouders zijn opgegroeid in deze maatschappij, generatie op generatie, de wortel ligt dieper en moet worden verwijdert. Politiek is er juist om dit soort problematiek te voeden. Wil niets zeggen over mensen die achter de maskers zitten. Maar goed, het probleem jongeren, hoe graag men ook wil en wie het ook gaat oplossen, velen blijven in hun eigen comfortzone. Dus hierbij, zijn er mensen die daadwerkelijk zich willen inzetten voor een plan opzetten, die uit ervaring en menselijkheid handelen, die mensen zijn nodig. Wie weet als je er voor voelt stuur een bericht naar de site.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De wethouder roept burgers op om mee te denken voor een structurele oplossing. Heb je een idee en neem je contact op met de Gemeente Berkelland; contactpersoon is niet aanwezig en zou me terugbellen. Tot op heden nog steeds niet gebeurd. Hoe serieus zijn we hier nu mee bezig ? Ach ja natuurlijk, het gaat om een Needse aangelegenheid. Daar moet je niet te veel energie in stoppen. Jammer !

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken