woensdag 15 november 2017

Deze mevrouw belde éénmaal met een zorginstelling, en kreeg een rekening van 722 euro.

Eén telefoontje van zorginstelling? Dat is dan 722 euro
Karina Molendijk (40) kon haar ogen niet geloven, toen ze in het overzicht van haar zorgverzekeraar zag dat thuiszorginstelling Vierstroom 722 euro had gedeclareerd. En dat na slechts één telefoontje.
lees meer

Ze belde erover met de instelling, om te klagen, en kreeg te horen dat ze eigenlijk niet moest zeuren, 'het werd toch vergoed'.
Dus waar deed ze moeilijk over?

Maar dit soort instellingen maakt de zorg onbetaalbaar. En dat betalen we gewoon allemaal.

We zouden van onze verzekeraar jaarlijks een overzichtje moeten krijgen:
Geclaimd door, jaartotaal in euro. Vaak een overzichtje van een paar regels, zou dat worden.
En dat moeten we dan ondertekenen voor gelezen, en terugsturen aan de verzekeraar.
Met ruimte voor opmerkingen of klachten.
Ziekenhuis: 5.000 euro, Geneesmiddelen apotheek 1.500 euro.

Ik denk dat het vele, vele miljoenen per jaar zou schelen, omdat zwendelende instellingen zich wel eerst bedenken alvorens zo'n bedrag van 722 euro in rekening te brengen.
Iemand krijgt dat op z'n overzicht.

Tegenwoordig kun je via je verzekeraar online overigens prima inzien wat zorg kost. Tenminste die van mij, geeft een zeer strak overzicht.
Het streefbedrag per uur bij een huisartsenpost lijkt op zo'n 150 euro per uur te liggen. Zonder gebruik van apparaten, hulpmiddelen enz. Gewoon een kaal uurtarief.
En dan ben je niet eens bij een arts, maar meestal een HBO-er op medisch gebied.
Maar zo'n streefbedrag geldt ook bij een post waar een verpleegster bloed prikt.
Wat je in een ziekenhuis betaalt? Een niet-arts die een apparaat gebruikt? 500 euro per uur?
En dat gaat echt niet om apparaten van tonnen.
Want dan gaat het uit de hand lopen.

3 opmerkingen:

  1. nog mooier, de huisarts verwijst je door voor een bloedonderzoek en schrijft tegelijkertijd een receptje uit tegen ontstekingen... arghhhhh... betalen in de 1ste plaats en bloedonderzoek wees uit geen ontstekingen. De mens telt mee als je maar slikt, volgt en pas als de kist in de grond ligt is de volgende patient alweer klaargestoomd. Maar ja, wat wil men eigenlijk, voor een kuchje of een griepje rent men al naar de huisarts. Een kind op school met buik of hoofdpijn wordt al volgepropt met paracetamol, zijn de kinderen ouder zitten ze al aan de kalmering en slaappillen combinatie met drank om de onderdrukking in toom te houden, anders tel je niet mee en de ouderen maar klagen, wat een verwende jeugd. Om de mensen onderdrukt te houden, te volgen waar begint men dan mee, juist met voedsel en medicatie en als we verder durven te kijken begonnen de experimenten in de 2de wereldoorlog en we hebben er echt niets van geleerd. We kunnen jammeren over al wat niet goed gaat, maar velen hebben in het verleden de enkelingen die niet volgde uitgekakt. Het is wel zo, in deze maatschappij als de mensen niet langer nodig zijn, ze aan de kant worden geschoven en we zien het terug in voor mekaar teams, samenanders, noaberschap, eigen kracht en veel sloop en mensen volgen keurig het pad blindelings en nemen totaal geen zelfgverantwoordelijkheid, de ander is verantwoordelijk ja ja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In mijn omgeving gehoord dat er per ongeluk een rekening op de deurmat was gevallen die eigenlijk rechtstreeks naar de verzekeraar had moeten gaan.De persoon had last van zijn schouder en vertelde bij de behandelende arts dat hij ook last had van zijn onderarm, twee rekeningen bij 1 consult en die rekening was niet mals, Opheldering bij zijn desbetreffende verzekering gevraagd en de klantenservice vertelde doodleuk "oh maar wat maakt u zich druk, de rekeningen worden vergoed" tja als we zo doodleuk en klakkeloos de rekeningen worden betaald zonder er een vraag bij te stellen hoe de behandeling zo duur kon zijn. Als ik op straat een nieuwe fiets van iemand koop voor 200€ word ik opgepakt wegens heling.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en zo worden we allemaal te grazen genomen en dat noemt men zorgen voor welzijn en veiligheid... ha ha... we worden uitgemolken, de centen gaan de totaal verkeerde kant op en wij maar betalen en op zijn tijd beloond met mooie sprookjes waar velen weer in gaan geloven. Oh Mannnn....

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken