vrijdag 13 oktober 2017

Woonwijk met veel parkeerruimte

Tubantia:
Burgemeesters en wethouders concluderen uit dit rapport (Taskforce en Ondernemersvereniging Neede) dat een facelift in brede zin gaat bijdragen aan de leefbaarheid en de vitaliteit van de Oudestraat.

Voor veel Needenaren is de verpaupering van dit winkelgebied in het dorpshart al tijden een doorn in het oog. ,,Tja, die Oudestraat, hè'', vertolkte een aanwezige afgelopen zomer de gevoelens op een gemeentelijke inloopavond. ,,Ik zou weleens willen dat de gemeente daarmee ging stoeien. Maar verder is Neede heel mooi, hoor.''

Maar met een leegstand van nu al meer dan de helft, wordt het een woonwijk met veel parkeerplaatsen?

Net als in Eibergen en Borculo lijkt het 'omgekeerd' te gaan met het uitsterfbeleid. Het winkelend publiek gaat naar buiten het centrum.
Dat was niet de bedoeling van het 'uitsterfbeleid', mensen!

Borculo, Voorstad leeg, het publiek gaat vooral naar Action en de supermarkten. Ook is het rustig op de Veemarkt. Marktkooplui zijn ook ontevreden over uw opkomst.

Neede, Oudestraat en Nieuwstraat leeg, publiek gaat naar de Borculoseweg. Allerlei verzamelbedrijven, diversificatie.
Niet alleen de nieuwe vershandel, maar ook snoep en sigaretten bij de boekhandel.

Eibergen, Brink leeg. publiek gaat wel naar de Jumbo, maar ook meer naar Albert Heijn, met eigen verswinkels, mobiele winkels, en een riante parkeerplaats voor de deur.

Ruurlo is anders.

5 opmerkingen:

 1. https://www.telegraaf.nl/nieuws/804104/straks-is-er-geen-enkel-huis-meer-te-koop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de bel gaat springen en zal zeker niet aantrekken. En dat is maar goed, want aan alle kanten zit onze maatschappij op slot! Krijg ik zeker weer kritiek, kom op laten we het anders bekijken, onze volgende generatie zijn onze toekomst en wij zullen ons moeten inzetten dat zij niet ons verleden herhalen en niets meer zijn dan een robot in dienst van!

   Verwijderen
 2. Wat een bullshitredenatie. Dat men naar de action gaat is al jaren zo. Dus dat is totaal niet relevant. Evenals het feit dat de vertrokken winkels uit de voorstad geen enkele relatie hebben qua aanbod met de action, behalve dan de blokker maar die is geland op een mooie plek aan de veemarkt.
  Dus hoezo omgekeerd effect uitsterfbeleid beste blogger?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu de veemarkt vol staat met de helft aan auto,s van personeel en eigenaren van omliggende winkels
   Kan ik mijn auto vaak niet kwijt omdat parkeren in het centrum gebied bij de kerk bijna geen parkeerplaatsen meer zijn
   Rondje om de kerk en weer terug naar de veemarkt is nu ook eenrichting.
   Dan verlaat ik vaak het centrum en kopen wij de boodschappen bij de emte en de Aldi
   Blokker en Hema kom ik alleen als het niet te koop is bij de Action

   Verwijderen
  2. met de aanleg van het vernieuwde veemarkt zijn inderdaad velen gaan parkeren bij de AH en de Emty, gewoon het is te gevaarlijk en zonder gekheid, je stond erbij en zag een auto al weer een betonnen biels raken. Niet zo lang geleden een vrij nieuwe mini, goh het gezicht die man, paal niet gezien en de auto goed beschadigt. Waarom al die vernieuwingen die juist er gevaarlijker op worden en ach, we wennen er allemaal aan, omdat het een gewoonte wordt, we kennen niet anders meer. Laten we bewuster kijken wat men met die geldverkwistingen ons burgers aandoet. Beter is het er niet op geworden en je jaagt groepen mensen weg, alleen al daarom. En ergens heb ik het gevoel dat dat in Eibergen ook op de loer ligt maar Eibergen heeft een troef... ha ha... en dat had Neede niet helaas.

   Verwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken