maandag 2 oktober 2017

Windmolens, kerncentrales Bedankt, Duitse vrienden. Kunnen jullie dat allemaal niet in eigen binnenland bouwen?

Rekken ligt nu zo'n beetje in de schaduw van de nieuwe windmolens in het Duitse Ammeloe. 
Daar komen 160 meter hoge windmolens.

Berkelland ligt ook binnen een straal van 100km vanaf het Duitse Lingen, waar een kerncentrale actief is.
Jongeren tot 18 jaar krijgen dan jodiumpillen toegestuurd. Dat regelt de overheid.

Bedankt, Duitse vrienden. 
Kunnen jullie dat allemaal niet in eigen binnenland bouwen?

Hoeveel pillen moet je slikken bij een kernramp? 
Vermoedelijk vindt u dat in de bijsluiter?
Maar het is waarschijnlijker dat u een standaarddosis van zo'n 300mcg preventief moet innemen.
Dus dagelijks. Zolang je geen 18 bent.

En wanneer er inderdaad een kernramp komt, dan is het erg waarschijnlijk dat u geen jodiumpillen kunt kopen. Want: uitverkocht.

Megamolens rijzen op aan de grens bij Rekken
REKKEN/ AMMELOE -  Boven de verste bomen aan de horizon bij Rekken doemen mega-kranen op en verrijzen enorme constructies. Windpark L√ľntener Feld/Ammeloe, over de grens op hemelsbreed drie kilometer afstand, begint vorm te krijgen. Windenergieconcern Enercon bouwt hier vijf hoge windturbines en nog eens drie aan de andere kant van de weg. 
lees meer

Voor jongeren onder de 18 is de zone nog veel groter: binnen een straal van 100 kilometer van de centrales worden de pillen aan die doelgroep uitgedeeld. Dat is omdat het risico op schildklierkanker door radioactief jodium groter is bij jongeren dan bij ouderen. Zwangere vrouwen kunnen de tabletten zelf halen en bij een ramp innemen ter bescherming van hun ongeboren kind.
lees meer

Hoeveel jodiumtabletten moet u slikken?
Volg de dosering zoals aangegeven in de bijsluiter. Ze is verschillend afhankelijk van de leeftijd. Er gelden verschillende dosissen voor volwassenen, kinderen, baby’s, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

5 opmerkingen:

 1. https://pbs.twimg.com/media/DLG0i9-WkAA7kIL?format=jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmm... het begint er op te lijken dat vrijwel de hele wereld slaapt... tja!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dit is de EU he, dat sommige dat nog steeds niet snappen en de wereld slaapt niet atoomenergie wordt al teruggedrongen en we blijven het nodig hebben zolang je natuurlijke bronnen nog niet in alles kunnen voorzien en pieken in het stroomnet moeten opvangen.
  Je kunt alles negatief belichten zoals sommige mensen hier op deze site doen, maar investeer zelf in zonnepanelen en andere bronnen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heb je een goed punt; deze maatschappij put de grondstoffen uit, als wetenschappers niet langer in dienst staan van de politiek maar voor de mens kan men pas spreken van heling of herstel zonder uitputting van onze grondstoffen. Bewust worden wordt tegengewerkt omdat mensen bang zijn hun zekerheden op te geven, wat gebeurd er als er niets meer is? Dat bedoel ik dat velen slapen, ze denken het te weten, maar denken is altijd kennis, ware wetenschap zit in de mens. Voor de gemiddelde burger is een zonnepaneel niet rendabel, kost hen juist geld. In mijn beleving komen er andere bronnen, andere wetenschappen, technieken die niet langer de Aarde en mens uitputten maar herstellen. En helaas, de bittere waarheid is, ze bestaan al maar worden afgekaapt door de politiek. Anders valt deze bestaande vorm van politiek die enkel wil verdienen en niet om mensen geeft. Over slapen gesproken? We zijn al zo lang gewaarschuwd voor wat nu zich afspeelt.

   Verwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken