donderdag 26 oktober 2017

VVD Berkelland wil weer bouwen

Op 17 oktober werd het voorstel ten aanzien van de Structuurvisies Wonen 2017-2025 voor Neede, Borculo en Ruurlo in de gemeenteraad besproken. Dit voorstel is een volgende in een reeks (en vanuit het huidige beleid), bedoeld om de plancapaciteit van bekende woningbouwlocaties in kernen te verkleinen en daarmee overcapaciteit aan woningen te voorkomen. Bijvoorbeeld door niet benutte bouwmogelijkheden te schrappen.
De VVD is van mening dat het de hoogste tijd is dat dit beleid wordt herzien . . . 
lees meer

In Ruurlo moet nog worden gebouwd, en Ter Steege dreigt met een miljoenenclaim.
Het wordt dan wel tijd om afgestreepte plannen te heractiveren.

Je kunt toch niet zomaar lukraak bouwvergunningen intrekken?

En als er Berkellandbreed niet wordt 'geheractiveerd', dan ook mag Ter Steege zijn luxe appartementen en bungalows niet bouwen.

9 opmerkingen:









 1. Krimp_gebied #Berkelland ...; jazeker, we wonen in een krimpgebied, krimp voor en achter behalve op gebied van royaal met subsidies en Provincie_gelden asfalt aanleggen. Zo ook ons dorp, vernieuwing zus en zo en een regelrechte ramp voor voetgangers, fietsen, scootmobiels etc. Drempels zo ontworpen dat bij regenachtig weer voor je het weet slagzij maakt en dan die mooie gootjes die water op moeten vangen in de hoofdstraat. Nou ja hoofdstraat, er is bijna niets meer, leegstand, verpaupering en een paar winkels. Verswaren zijn verdwenen en mag je in een hal je inkopen doen. Bekijk het maar! Terug naar de gootjes, als je er met je wiel in raakt dan ga je onderuit, je hebt geen keus want men wil dat de auto's vrij de straat in mogen rijden. Fietsenrekken verwijdert, parkeerplaatsen genoeg maar een fatsoenlijke stoep is er niet en dan heb je nog een derde van de straat die zonodig allemaal rekken en borden op het voetgangersgedeelte neerzetten. Ze kunnen beter een bord plaatsen, ' 'voetgangers betreden op eigen risico'. Als men het heeft om overgewicht terug te dringen, begin dan met autoloze zone in een hoofdstraat die omringd is door genoeg parkeerplaatsen. Dan heeft men ook nog onder mom van verkeersveiligheid een weg aangepast. Levensgevaarlijk, bussen halen amper de bocht en de meeste weten niet of nemen gewoon maar voorrang. Er wonen daar veel oudjes,vergrijzing-gebied of willen ze ons uitroeien zodat de jongeren met volle vaart de bocht nemen, want men pleit voor dat men de jongeren hier te houden. Ik zou niet weten waarom, er is niets. Genoodzaakt om in omringende dorpen je boodschappen te doen, nou de ambtenaren maken er een spel van met hun gele borden, kom er maar uit. Sta ik verdwaasd te kijken, hier mag ik niet in en als ik rechtdoor fiets kom ik uit op een brede in aanleg snelweg. Tomtom op mobiel is ook geen optie, de ambulance hoor je hier al geregeld, zeg maar dagelijks. Een ritje naar het bos ook al een crime, volg de gele borden en je wordt kilometers omgeleid terwijl op de terugweg ik erachter kwam dat de weg gewoon toegankelijk was. Leven in een krimpgebied is niet geheel ongevaarlijk. Men wordt geisoleerd, men moet oppassen met al die mooie vernieuwingen dat je niet in de kist beland. Het wordt er niet makkelijker op om een weg naar buiten te vinden om je boodschappen te doen. Ach het houdt je wel alert, tenminste mij wel! En als ik weer thuis ben en zie hoe de anderen weer dubbel genieten van al het lekkers, is alles weer vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En toen zei VVD niets ????


   http://www.borculo.info/2017/10/zaak-teesink-een-schandaal-dat-de.html

   Verwijderen
 2. zo VVD en andere partijen, men kan zo veel willen, maar zorg eerst eens voor gezond verstand en veiligheid zonder blind te varen op schema's, tabelletjes, glazen bollen.... huizen bouwen okee, maar dan dien je je mensen wel te behouden en zorgen voor veiligheid en niet schone schijn om de boel op te vrolijken. Je behoud je mensen door ze tegemoet te komen. Weet je wel mensen die op 2 benen voortbewegen, en daar zit ook nog een hoofd bovenop met daarin hersenen die dienen om gebruikt te worden. Waarom ik mijn blog plaats? simpel, het is levensgevaarlijk en zeker voor de ouderen die nog zelfstandig wonen en nou net niet worden gehoord. Ook de jongeren, hoe kun je huizen bouwen als de jongeren geen kansen hebben, als een politiek de touwtjes in handen wil houden. Ik heb al eerder geschreven hoe en wat maar een ter Steege kan inspringen op de diepere problematiek die ons inkrimpt en een een politiek die enkel naar kennis kijkt, geen ervaren en kortzichtig is zal zeker niet bijdrage aan een groei. Ik vind het heel erg dat men hier zo met mensen omgaat en ook dat mensen in Neede steeds meer ingesloten worden m.a.w. ' zoek het maar uit" Misschien dat iemand uit de raad kan antwoorden waarom hier niet naar wordt gekeken en gehandeld en altijd maar dezelfde clan die het wel even zal be_stieren. Yep, ik ben het zat om niet normaal naar Eibergen te kunnen fietsen omdat de gele bordjes gewoon niet kloppen. Dat je de berg niet op kan omdat de gele bordjes je weet ik veel waar naar toe leiden terwijl de weg gewoon open is. Ben het zat om half onderuit te gaan met al die vernieuwde drempels en gootjes alsof gewoon mensen niet gewenst zijn. Zorg voor mensen, luister naar mensen en vooral Kijk naar mensen en dat staat niet beschreven, nergens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Berkelland Bouwt26 oktober 2017 om 18:48

   precies Kijk, en neem een "Hella" lamp mee voor in de duisternis.

   https://youtu.be/BLDM615tMTo

   Verwijderen
  2. VVD berkelland is zo veranderlijk als het weer26 oktober 2017 om 20:23

   jacky voor drie weken terug kon nog geen 1 woning worden verplaasten ???

   Verwijderen
  3. De wereld verandert, accepteer het. En als je in Neede woont en je kan niet meer naar Eibergen komen omdat er een paar gele bordjes staan dan gebruik je je hersens niet. Aan de ene kant hoor ik alleen maar verwijten omdat de politiek niets doet en als er wat gedaan wordt ( omleiding aangeven) dan is het weer niet goed genoeg. Het is niet zwart-wit beste Jacky en de beste stuurlui staan aan wal. Groet Huub.

   Verwijderen
  4. de wereld verandert niet hoor, het was er al die tijd, maar als wij veranderen, veranderd de wereld. Ik zie het niet zwart_wit, ik ervaar het en met mij anderen ook. Berkelland is, al zijn we het vergeten, al jaren 1 bouwput en wie er blij mee is, zal wel eigenbelangen erbij hebben. Politiek doet niets hoor, en dat weten ze en dat weet ik ook, niet zwart wit maar een zwart gat uit mijn leven. Maar achteraf een geweldige les. En ik sta niet bekend dat ik aan de wal sta. Kritiek is altijd makkelijk om te geven Huub, maar als we echt willen dat iets verandert, dan zullen we eerst zelf moeten veranderen.

   Verwijderen
  5. woningen is natuurlijk een hot item voor de verkiezingen. Maar men is kortzichtig, de problematiek is dieper en men wil zieltjes winnen, hoop geven. Hoe meer ik ernaar kijk, is het ook het onder blijven stoppen van niet naleven van wetten. Er speelt eigenbelangen in mee en men beschadigt anderen. Geestelijke terreur, zodat de waarheid voor velen niet voor vol worden aangezien. En het zijn er heel veel die zo zijn behandeld door de jaren en die niet de juiste hulp, begeleiding krijgen om eruit te komen. De problemen liggen dus dieper en als er iets moet veranderen, ook binnen de politiek, zal dat beginnen zijn met ontleren. En naar Huub, ik geef politiek niet schuld, we zijn allen mede verantwoordelijk voor deze tijd.

   Verwijderen
  6. Ga de politiek in Jacky , daar hoort u thuis met al uw onzin verhalen er is geen touw meer aan vast te knopen.

   Verwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken