zaterdag 21 oktober 2017

Ondertussen in Eibergen: Gemavo

Onder reacties lezen we:

azijnzeikers??? denk dat het niet normaal is om zo alle oude panden te bewaren , op kosten van gemeenschapsgeld. Kijk een naar alle woningen landhuizen kastelen die na de oorlog door uitbuiters textielbaronnen werden bewoond , en heden door stichtingen moet worden onderhouden >>

Hallo iedereen die een koopwoning heeft moet zijn eigen woning toch ook zelf onderhouden en betalen.

Trouwen waarom is het pand zo verwaardeloos !!!! vanaf 2002 omdat bedrijf falliat gind en pandeigenaar verrekte het te onderhouden.

rot op met je historische oude fabriekspand en de vervuilde bodem is allang bij een ander gemeente perceel gedumpt

De vervuiling is vast niet even gedumpt. Dat is vast een miljoenenproject zoals Op de Bleek ook eigenlijk een miljoenenproject is.
Het saneren van de grond Op de Bleek zou zo veel kosten als de huizen die er op zijn gebouwd, en zouden moeten worden gebouwd, zouden opbrengen.
Je zou het voor hetzelfde geld kunnen verklaren tot 'no-go-area' zoals hier wel vaker gebeurt. Dan hoef je geen moeite te doen om al die woningen te verkopen.
Maar nee, wij geven een paar ton uit voor een 'leeflaag' en beginnen met bouwen. Op de Bleek en op het Gemavoterrein.

Eigenlijk gebeurt dat ook bij de Kastanjefabriek/Gemavo.
Het subsidiegeld stroomt naar een grappenmaker die er ook zelf nog eens met z'n familie bovenop de verontreiniging gaat wonen.
Het kan dus niet zo zijn dat ie schijt heeft aan zijn klanten. 
Een beetje ouwe shit in de bodem boeit hem geen moer.
Geld is geld. Wat je niet ziet, is er vast niet.

Is er grond gedumpt bij de Gemeentelijke grondbank?

5 opmerkingen:

 1. Gemeentelijke grondbank , wordt gemixd en verdeeld en verspreid tot het onder de wettelijk norm van bodemvervuiling valt.

  grondwatervervuiling word veel rententie vijvers gemaakt zodat vluchtige vervuiling sneller naar boven komt en vervlieg of slib vormt !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAARSCHUWING voor alle niet AZIJNZEIKERS !!!!


  https://www.ad.nl/binnenland/drinkwater-duurder-door-vervuiling~a8524b78/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. water is zwaar verontreinigd, dat is al jaren. Dus eigenlijk waarom maakt men zich druk en gaat vrolijk door met vervuild water te gebruiken. De grootste vervuilers lachen, want de mens zelf pist alle vervuilingen uit mede door toename van de vele medicatie die ook in ons drinkwater terecht komt. Waterstaat heeft afgelopen week aan de bel getrokken hoorde ik via het nieuws over zware vervuilingen in ons drinkwater veroorzaakt door een fabriek. Wij allen kunnen zelf wat doen, maar mensen willen niet, mensen kiezen liever voor dingen dan zelf investeren in hun gezondheid wat weer bijdraagt aan o.a het vervuilde water en een andere economie. Wat dat betreft mensen volgen wat hen wordt voorgekauwd, niet wat hun lichaam hen aangeeft.

   Verwijderen
  2. In Berkelland wordt veel gesloopt, letterlijk en figuurlijk. Gemeenschapspanden die in dienst behoren te worden gesteld VOOR de mensen worden voor een appel en ei verkocht omdat men de illusie voed dat de economie wel aantrekt. Illusie 1: de economie zal zich niet aantrekken, enkel omdat deze economie juist de Aarde uitput en ook de mensen. Ik ben het er mee eens dat oude panden bewaard moeten blijven, maar enkel surfen op subsidies heeft geen bestaansrechten, vroeg of laat gaat het mis. Het moet in dienst staan voor de mensen, bewustzijn: mensen hebben heel wat aan ervaringen te delen en door te geven en zo bundelt men in kracht. Onwetendheid, blindheid is een gevaar, handelen in emoties halen ons neer en dat zien, ervaren we dagelijks. We weten het eigenlijk allemaal wel diep in onszelf dat het mis is, maar de zekerheden zijn veilig, men is ze bekend. Ellende en negativiteit is ook comfort, maar daar redden we geen gebouwen mee, geen gemeente, geen milieu en zeker onze kinderen helpen we daar niet mee. Door onze vasthoudendheid kan de volgende generatie weleens de laatste hier op Aarde zijn. Dus wat is belangrijker, het vechten, gelijk willen halen, de ander de grond in trappen, ach men lacht ons allemaal uit dat is nu net wat men van ons verwacht, het uitspelen tegenover elkaar en het grote plan nadert zijn eindpunt!

   Verwijderen
 3. Welke cultuurbarbaar overheerst hier dan? Je moet je eigen huis onderhouden ja, omdat je zelf in die hypotheek gestapt bent. Om aan de buurt en de vriendengroep te showen hoe goed en beter het je wel niet hebt.

  Het gaat bij deze panden om cultureel erfgoed! Waar al bijna niks van over is. Alles maar platgooien en dan van die sfeerloze kutgebouwen neerzetten. 13 in een dozijn, zoals op de bleek. Nederland bulkt van het geld, we hebben een ijzersterke economie. Daar kan best wel wat af voor behoud van cultureel erfgoed. Wat een suffe idiote reactie is dat zeg. Wil je van Nederland een sfeerloos land als Duitsland maken ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken