dinsdag 24 oktober 2017

N18 gaat Berkelland niet zoveel nieuwe inwoners opleveren

Tubantia:
N18 gaat Berkelland niet zoveel nieuwe inwoners opleveren'
Gemeente moet woningen bouwen die nodig zijn, stelt wethouder Hoytink

Journalist Dick Jansen noemde Slotboom geen domme jongen, maar nu noemt Slotboom zichzelf nu ook geen domme jongen. 
Niet dom, en bescheiden. 

Slotboom (D66) wilde niet te snel schrappen in de nieuwbouwplannen in Berkelland, maar kwam ervan terug.
Hij was niet dom. De raad wil echter niet meewerken zo signaleert slimme Slotboom.

Maar al dat geslijm met de plannen Op de Bleek in Eibergen dan?
En ook die trammelant in Ruurlo?
Miljoenenclaims hangen boven ons hoofd.

De huizen verkopen ineens weer, zelfs in Berkelland!

Wat nou als je zegt, dat huizen gewoon mogen worden gebouwd, mits ze de eerste twee jaar maar onder de twee ton ter verkoop worden aangeboden?
Dat zijn woningen die nodig zijn.
Jongeren willen geen ouwe zooi, en zeker geen oude panden die zomaar 3 of 4 ton kosten.
Dat is nl. geen leegstand, dat onverkoopbare prut. Ook al zijn ze goed onderhouden.

Volgens Slotboom staan er bij de McDrive in Enschede borden richting Neede. Waarna aspirant huizenkopers concluderen dat ze beter af zijn in Neede als ze ergens moeten wonen als ze door het centrum rijden nu de N315 er is opgebroken.
Zoals ze al zeiden: 'je weet nooit hoe een koe een haas vangt'.

Met mooie huisjes van twee ton, met kleine tuin en acceptabel oppervlak trek je wel jongeren, zelfs vanuit de Enschedese McDrive.
En niet omdat er een verkeersbord staat, maar omdat ze dat op Funda vinden.
Jouw generatie deed, doet dat anders, Erik Slotboom!

11 opmerkingen:

 1. Mooi dan kan de Oudestraat mooi gevuld worden met jongeren. Dicht bij cafés en supermarkten. Prijs per m2 wordt steeds lager. Kom op gemeente grijp je kans. Dan komen wij mooi van de leegstand af.
  Mooi postje werkgelegenheid en de jongeren blijven in het mooie Neede.
  Of wordt dit voor de zoveelste keer om zeep geholpen door de linkse middenstand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oudestraat tegen die tijd ten dode opgeschreven

   Verwijderen
 2. komische reaktie om 13.33.u. EEN LINKSE MIDDENSTAND? neede was héél vroeger 'ut rooie dorp' MAARRE UH! de term linxs = gegijzeld door rechts WANT óók een linkse pers bestaat niet (jaahh, op papier) als er nl. echt een linkse beweging was dan waren we nu allemaal boven jan EN géén slaven van de vee-vee-dee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het niet met u eens. Alles is links. De rechtstaat. DWDD. Zelf op de televisie dus. Dus aan de slag met Neede en niet met Eibergen en Borculo.
  Nu kan het nog en niet te lang wachten . Beginnen voor de jeugd want zij kunnen niet terecht in Neede. Of berusten dat kan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zijn we hier nou allemaal gek of niet. De huizenbezitters en uitmelkers moeten gewoon hun panden verhuren voor een betaalbare prijs. De meeste jongeren hebben niets eens een fatsoenlijk inkomen waar ze met de torenhoge lasten niet eens van kunnen rondkomen. Eind jaren 70 en ook de jaren 80 waren er voldoende kamers, etages en huisjes waar opa en oma waren overleden, voor een betaalbare prijs. Helaas geld won, een waas voor de ogen, men rekende zich rijk aan de absurde waarde van een woning, veroorzaakt door sociaal gemanipuleer van veel gezond werkende hersenhelften. Er is nogal wat schade aangericht in die bovenkamers en de zieltjes winners staan nu weer vooraan om stemmen te winnen. Mensen, gebruik je hersenen, gebruik je verleden je krachten te ontwikkelen en de illusies en leugens te doorbreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het niet met u eens. Alles is links. De rechtstaat. DWDD. Zelf op de televisie dus. Dus aan de slag met Neede en niet met Eibergen en Borculo.
  Nu kan het nog en niet te lang wachten . Beginnen voor de jeugd want zij kunnen niet terecht in Neede. Of berusten dat kan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zullen we zelf moeten beginnen, politiek haalt ons allemaal onderuit. Ik ben het eens, er is niets hier en ook doordat er zoveel wordt afgebroken door onze politiek, verdwijnt ook een generatie als ze de kans hebben om weg te komen. En ik moedig het alleen maar toe. Zolang men de boel maar blijft bevechten, afhankelijk is van een politiek, een politiek die niet naar de mensen luistert maar meer zit voor eigenbelang, blijft er niets over van Neede. Ik woon hier ruim 6 jaar en in de begin tijd heb ik me verbaasd over de goede middenstand hier, kwaliteit, vriendelijkheid, ruim assortiment. In Neede kon men alles in feite krijgen wat nodig is. En natuurlijk heb ik de vele verhalen gehoord over de scheiding en gebekvecht tussen 2 straten en een machtspelletje tussen bepaalde mensen. En ik heb de krimpavond meegemaakt, ik heb zelfs gesproken maar men dacht allemaal dat het wel mee zou vallen al werd heel snel duidelijk dat krimp werd aangepraat, het nestelde zich als een virus in vele ego's. En nu komt dagelijks meer en meer aan het licht, het stilhouden van de tijden van weleer. Mensen zelf hebben het ervaren, en ik merk ook dat er mensen zijn die delen, het sociaal leven verplaatst zich zonder inmenging van een politiek, zonder een eigen ruimte. Ruimte wordt toch gesloopt, maar de kracht zit in de mensen zelf en niet in 1 of andere organisatie, instelling of politiek dat houdt in dat je met regels te maken hebt en gevangen zit. Of het nu links of rechts is, blijf in het midden... het is veel te ver gegaan en wat dat betreft om in de termen van onze gemeentelijke politiek te spreken; Neede is een voorbeeld functie en men zwijgt dat het in andere kernen dezelfde kant opgaat. Eibergen nr.2. En al wat ons wordt afgenomen ontstaat leegte en leegte bestaat niet, leegte wordt opgevuld maar aan ons om het verleden niet te herhalen dit x

   Verwijderen
 6. Neemt niet weg wat leegstaat leeg blijft staan. Dit heeft ook maken dat wij bijna allemaal shoppen via internet. Dus als je de jongeren wilt behouden zul je ervoor moeten bouwen of de oude panden hergebruiken. Zo simpel is het.Hier kan de politiek heel veel aan doen. Alleen willen zij dit of laten wij het mooie Neede verouderen. Samen kom je een heel eind denk ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dom kan soms slim zijn , als het geld maar blijf rollen24 oktober 2017 om 17:58

  denk dat berkelland over tien jaar te kort aan woningen heeft of het huur of koopwoningen zijn.

  Dan zijn de schade claims betaald en moet men weer dure gronden aankopen in 2030

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk, hoe het nu gaat dat over 3 a 5 jaar geen Berkelland meer bestaat, eerder asfalt en industrie en ingesloten bij Duitsland als we geen bal gaan doen. Op de avond met de havenmeesters uit Rotterdam was heel duidelijk hoorbaar voor hen die kunnen luisteren dat het hele industriegebied deze kant op verhuisd. Althans dat is de opzet. Dus we kunnen wauwelen over huizen, huizenprijzen, grondprijzen, we zijn binnenkort het gewoon kwijt. Wij burgers kunnen zelf actie zonder nemen,met boerenverstand. Er zijn nog genoeg huizen, leegstand en ook gemeenschapspanden die in dienst kunnen staan van en voor de mensen en zeker onze jongeren. In de jaren dat er gekraakt werd zijn tal van bedrijfjes juist ontstaan en sommige zijn uitgegroeid tot bedrijven waar we dagelijks mee in contact komen; het internet. Maar internet zal snel verouderen, het is al zo dat het mensen drogeert. 3D is een nieuwe techniek die juist door weerstand wordt tegengehouden, door ons denken, ons vasthoudendheid, onze boosheid en angsten. Men zegt dat er iets moet gebeuren maar zelf blijft men achter de linie staan... zo komen we er dus NIET!

   Verwijderen
 8. gelukkig hebben we het promofilmpje op Youtube over Neede, van Keffffin Hauser, dat trekt volle zalen!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken