woensdag 18 oktober 2017

Lezen!

N.a.v. het verhaal over (o.a.) de werkgelegenheid in de nieuwe Campinafabriek lezen we een reactie van 'Anoniem':

Jammer dat sommige mensen ongefundeerd onvolkomenheden op het internet zetten en onwaarheden rondbazuinen, eind september is er een open dag geweest en men vertelde dat er +/- 70 mensen aan het werk waren en men nog niet op volledige capaciteit draaiden.

Maar je moet natuurlijk wel lezen!
De nieuwe fabriek levert nauwelijks of geen nieuwe werkgelegenheid voor Berkelland.
Terwijl er werd 'rondgebazuind' dat dit wel zo zijn.

We schreven:
De nieuwe fabriek van Campina zou nog geen tien werknemers inhouden.
En dan hi-tec werknemers die hier vast niet uit Berkelland komen, en verder mensen uit de bestaande fabriek.

Dus specialisten die van elders komen. En verder liefst 'kennis uit de bestaande fabriek'.

Om te suggereren dat er honderden nieuwe arbeidsplaatsen in zo'n fabriek zijn; da's op z'n minst 'rondbazuinen van onvolkomenheden'.
Eigenlijk 'verspreiden van larie'.

Ik snap natuurlijk wel dat we zo'n fabriek ter wille moeten zijn, om hier toch maar te blijven rondhangen, i.v.m. de werkgelegenheid in de bestaande fabriek.
Maar waarom moet dat nou weer gepaard gaan met larie?
Zeg dan als bedrijf gewoon: 'je doet wat we willen, anders dan flikker je maar op met je werkgelegenheid', 'dan vertrekken we uit Berkelland, en dan ga je maar een ander bedrijf aan de kop zeiken'.
Kijk, dan weten we onze plaats.

4 opmerkingen:

 1. Ja we leven niet meer in een land waar men honderden arbeidsplaatsen in een fabriek stopt, onze kracht zal moeten komen uit innovatie.
  Wie dit denkt leeft nog in de negentiende eeuw, loopt dus hopeloos achter.
  Anders producten onbetaalbaar dus zou allles uit lage lonen landen komen en hier nog minder werkgelegenheid zijn en we lopen in de achterhoek al achter.
  Larie schrijven mensen die er geen verstand van hebben en dus zo maar wat schrijven en roepen.
  En ja bedrijven hebben macht ,dit komt deels doordat bedrijven overnames doen en zo groot worden dat overheid en vakbonden weinig tegenin kunnen brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat maakt het uit, het is veel zorgelijke over de stankoverlast die de fabriek geeft en de zware lucht die er hangt. De lucht is daar een paar graden warmer. Haast niemand wil dat horen, maar er wonen mensen om de fabriek, mensen met kinderen, mensen met koopwoningen, mensen die ziek worden maar niet geholpen worden omdat de meute maar blijft schoppen uit eigenbelangen. Fijnstof is schadelijk, heel schadelijk en vooral als de lucht zo zwaar is. Dan nog maar niet te spreken over de enorme vervuiling die los is gebarsten met de vele wegopbrekingen. Kijk naar de natuur, en niet naar je mobiel en zie hoe uitgedund op verschillende plekken de natuur, de vogels en andere dieren. En hoeveel mensen ziek zijn onder ons, de vreemdste ziekten krijgen we te horen. Maar nee, men schopt liever overal tegenaan om zichzelf te redden en dat in een samen_anders_bekijk_het_maar_gemeente. Men heeft het over duurzaamheid, over milieu, over gezond eten en ik antwoord;" waar? De mensen zijn belangrijk en niet dat er aan de mens verdient wordt zelfs als hij dood gaat, een crematie is een behoorlijke som geld. Mensen zijn belangrijk, niet het verdienen aan mensen. Campina had er nooit moeten gaan bouwen, niet daar! Maar ja, pluspunt, hoeveel heipalen ook onder het gebouw en hoe mooi ze het ook geregeld hebben door de omwonende niet op de hoogte te stellen en het licht verontreinigde slib juist daar te dumpen, het is een tijd dat de waarheid aan het licht komt en de gemeente was en is hier van op de hoogte. Leuk voor de aanstaande verkiezingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. werkgelegenheid die vernieuwend is wordt juist tegengehouden, men wil de bestaande economie die van zijn voetstuk is gevallen verplaatsen naar deze streek. Zo zichtbaar, maar helaas mensen geloven in dat alles weer hersteld. Dit x niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en over die stageplekkken... mensen wees bewust, er is veel mis in gezond verstand. Goeroe's, managers, psychologen doen goed werk net als de spirituele termen. Vage contracten, onderdrukkingen en er als zondebok voor op laten draaien. Systemen die enkel gericht zijn om mensen mee te sleuren, klaargestoomd als nieuwe lading voor het circuit. Ik las enkele reacties op het artikel en bij 1 stond een grote leugen; niets zogenaamde erkende stage_plek. De goede worden nl. geweerd en dan ook nog, ze volgen hun eigen weg en die leidt naar andere plaatsen buiten onze gemeente. Op dit moment gebeuren er ziekelijke situaties en velen zijn gericht op vasthoudendheid, op kennis en goeroe_taal! De maatschappij wil maar 1 ding; niet de mens maar aan de mensen verdienen. Horror verhaal van misschien wel eeuwenlang lang.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken