vrijdag 20 oktober 2017

Kastanjefabriek

Onder reacties lezen we:

iedereen kan zeiken wat ie wil, gedram over gemeenschapsgeld en vervuilde grond, maar Eibergen heeft een mooi gebouw er weer strak bij staan. Hoop dat de azijnpissers over de panden hier een keer positief over kunnen zijn. Ik weet niet hoe de eigenaren het doen, want volgens mij moet je hier toch flink op leeglopen, ook als je het gemeenschapsgeld er af trekt. Het hotel gaat minstens een jaar later open dan gepland en het aantal kamers is ook al sterk verminderd. Ik hoop oprecht dat ze het redden! En fijn dat ze al zover gekomen zijn, zodat het pand in ieder geval weer voor jaren vooruit kan. Zo en nu de azijnzeikers weer. Want zeg nou zelf: de geweldige ondernemer die de Kamp in Neede heeft, heeft nog niks concreets laten zien toch? Alleen maar gedram over plannen en laten we het luidruchtige architectenfeestje niet vergeten: lekker belangrijk. Was het ook niet Han Boer die daar verantwoordelijk voor was? Daar horen we hem in de verkiezingstijd voor het gemak maar even niet over. Nee we draaien het om: de gemeente heeft 100.000 euro als positief resultaat op de balans en een flinke kostenpost minder. rekenjerijk.nl ..... wat een flauwekul.

Het geheel wordt zeker mooi, ook als je er voor langs rijdt.
We zijn een verpauperd pand kwijt aan de entree van Eibergen, een entree van Berkelland.

Maar: het blijft verontreinigde grond die geruimd had moeten worden.
Waarschijnlijk was dat met de Franse slag gebeurd, zoals op De Bleek, want de Provincie had dan miljoenen moeten storten en geen anderhalve ton.
Zelfs van de Provinciale bijdrage, die eigenlijk terug moet, heeft Berkelland volgens mij nog wat geld ingehouden.
En het anders uitgegeven dan bedoeld.

Nu zetten we er dan toeristen neer. Da's dan beter dan woonhuizen.
Die toeristen gaan na een dagje of weekend weer naar huis, zullen we maar denken.

Foto: Gemavogebouw/Kastanjefabriek twee jaar geleden voor de verbouwing
3 opmerkingen:

 1. Weer die vervuilde grond......misschien dat het daarom een low-budget hotel wordt? De Franse low-budget hotels staan ook op industrieterreinen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rot op ambtenaar20 oktober 2017 om 18:55

  azijnzeikers??? denk dat het niet normaal is om zo alle oude panden te bewaren , op kosten van gemeenschapsgeld. Kijk een naar alle woningen landhuizen kastelen die na de oorlog door uitbuiters textielbaronnen werden bewoond , en heden door stichtingen moet worden onderhouden >>

  Hallo iedereen die een koopwoning heeft moet zijn eigen woning toch ook zelf onderhouden en betalen.


  Trouwen waarom is het pand zo verwaardeloos !!!! vanaf 2002 omdat bedrijf falliat gind en pandeigenaar verrekte het te onderhouden.

  rot op met je historische oude fabriekspand en de vervuilde bodem is allang bij een ander gemeente perceel gedumpt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan de oude panden ook verpatsen voor 100.000 euro aan “mensen met geld”. “ echte ondernemers” die er 1.000.000 EUR in zullen investeren. Geen stichting, geen gemeenschapsgeld, dus ook weg bij de gemeenschap houden dat pand. De vraag is dan alleen wanneer er precies een einde komt aan de leegstand en de verloedering? Ondanks verkoop voor appel en ei duurt de leegstand nog zeker 5 jaar voort. Ook niet echt een oplossing hè? Of de meneer met geld spant een kort geding aan over parkeerproblemen tegen onze bestuurders. Als dank voor de lage aanschafprijs.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken