vrijdag 6 oktober 2017

Enquete huisvuilinzameling Berkelland

U kunt hier de enquete huisvuilinzameling Berkelland invullen.

We staan aan de basis van een dramatische verandering in de huisvuilinzameling.
We moeten voortaan al ons vuil maximaal analyseren, scheiden, en met sijpelende zakken restafval naar de centrale container?

En dan lezen we in de krant dat bijvoorbeeld plasticafval wordt vertransporteerd naar Duitsland, waar de zooi in de fik wordt gestoken om energie uit te winnen.

bron afbeelding: gemeenteberkelland.nl


5 opmerkingen:

 1. ik heb zelf getest met een grijze container van 140 liter met 5 volwassenen dat het eens in de 4 weken niet kan . terwijl ik alles gescheiden houd om de 2 weken grijze container aan houden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gemeente is een krimregio ?

   http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2144539/Liemers-mag-2800-woningen-bouwen?r=achterhoek

   Verwijderen
 2. Zoals ik al vermeld had bij Borculo u produceert te veel afval, donderdag de enguete ingevuld en men kon bij hoe het huisvuil opgehaald of gescheiden moest worden, men geen commentaar kon geven of hoe het zou moeten of bij het oude moest blijven,Dat vond ik wel erg raar democratie is naar mijn weten onder het tapijt geveegd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad Knettergek en inderdaad, raadsleden en B&W geven als men goed luistert geen reactie, gewoon omdat ze het echt niet weten, behalve als het kennis is. Ik kan niet begrijpen dat vuilnis 1 x in de 4 weken wordt opgehaald, het trekt ongedierte aan om maar te zwijgen van de zomers. Daarnaast, velen zijn al bezig met afval scheiden en minder afval consumeren. Ik zie het overal om me heen, velen hebben kleine containers en plastic wordt keurig gescheiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. huizen niet gebouwd mogen worden heeft echt te maken met een vooropgezet plan. Mag je natuurlijk niet uitspreken, maar het begint wel steeds duidelijker te worden dat de kernen worden platgewalst. Jongeren helemaal niet welkom zijn net als bepaalde werkgelegenheden die juist werk, mensen van buiten af trekt. Een middenstand die weer voldoet aan deze tijd maar nee, als je het goed bekijkt heeft een clubje het voor het zeggen en heeft zijn volgers en niet_volgers worden aan de kant gezet. Dan hebben we ook nog een politiek die enkel naar eigenbelangen kijkt en verdienen en niet naar wat het juist voor de bevolking kan betekenen. Een huize Kamp had kunnen bijdrage aan de middenstand, aan werkgelegenheid voor mensen, aan uitbreiding van bijv. horeca maar nee, geld en 1 of andere dwaas idee waar ze de publiciteit wel mee konden halen ging voor de mensen. Hoeveel huizen zijn gesloopt, hoeveel huizen zijn verpauperd, hoeveel jongeren kunnen niet zelfstandig wonen, enkel omdat ze er niet naar verdienen, de huren zijn te hoog. Genoeg problemen en ze worden genegeerd. Wat hebben we aan een Kastanje als er steeds meer werklozen komen, steeds meer zieken, steeds meer mensen gevangen in hun eigen huizen. Rondom de kernen wordt 1 grote bouwput, het wordt levensgevaarlijk maar het is waarheid om te schrijven ; HOEVEEL HUIZEN ZIJN VERDWENEN VOOR DE AANLEG VAN DEZE WEGEN en het heeft niets te maken met werkgelegenheid en uitbreiding het heeft te maken dat dit 1 groot industrieterrein wordt en de zogenaamde kernen gaan verdwijnen. Hier is nogal wat aan de hand, ernstig aan de hand en elke dag treft het steeds meer mensen! Dus waarom druk maken over afval, cultuurhuizen en wat nog meer, als de werkelijke problemen die onder de bevolking heerst worden genegeerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken