woensdag 27 september 2017

PvdA stelt vragen, en wil dat de riante bijdrage aan Betula blijft bestaan

Rein Fleischeuer stelt vragen over de stopzetting van de subsidie aan Betula.
Berkelland betaalt 5,5 FTE, en maakt elk jaar 7,5 ton over, 136727 euro per eenheid.

Nu werken er bij Betula 14 betaalde werknemers. 
En neem van mij aan dat die geen 7,5 ton incasseren bij elkaar. 
Veelal gaat het in de zorg erom dat je van geluk mag spreken als je 25.000 euro per jaar bruto mee naar huis mag nemen.
7,5 ton biedt dan zelfs nog ruimte voor twee graaiers tussen die 14 werknemers, die menen dat ze 5x zo veel mee naar huis kunnen nemen.

Op de website van Betula:
Bij Betula werken 14 betaalde medewerkers en 6 vrijwillige medewerkers. De CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening bepaalt onze arbeidsvoorwaarden.
lees meer

Eigenlijk zoek ik ook wat achter deze tekst: 
'De CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening bepaalt onze arbeidsvoorwaarden'.

vrijdag 15 september 2017 op Borculo.Info

Tubantia: Berkelland baalt van dure Betula service

​Berkelland wil helemaal niets meer betalen aan Betula zo lezen we in Tubantia:

De gemeente Berkelland wil af van de 'subsidierelatie' met welzijnsinstelling Betula. De scheiding moet in goede harmonie gaan.
Berkelland betaalt per jaar 752.000 euro aan welzijnsinstelling Betula. Daar zijn acht mensen in dienst voor omgerekend 5,5 fulltime-arbeidsplaatsen. Die subsidie wil Berkelland niet langer structureel aan de instelling betalen.

Voor de getallenmensen onder ons: 752.000/5,5 = 136727.27 euro.
lees meer

lees de gehele vraag van Rein Fleischeuer (hieronder een fragment)


3 opmerkingen:

 1. waar baalt Berkelland niet van? te triest voor woorden deze politiek die het toch maar voor mekaar heeft gekregen alles te slopen en nu probeert zieltjes te winnen... te laat jongens, jullie hebben de gemeenschap laten barsten, jong, oud, het maakt jullie allemaal niets uit. Schop onder kont, mooie praatjes over en uit, want bijna elke politieke partij was op de hoogte van het reilen en zeilen van deze bewindvoering die veel slachtoffers heeft getroffen onder jong en oud!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mw.Bruins , u weet alles zo goed , heeft overal commentaar op, waarom gaat u zelf niet in de politiek. Kijken of u dan wat weet te bereiken en overal verstand van denkt te hebben .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. politiek kan men niet veranderen, de mens zelf zal moeten veranderen. Ik val de mensen niet aan, dat is een eigen invulling, ik zal hoogstens raken. Ik ben geen politici en als ik reageer is het uit eigen ervaring, niet uit kennis. En achter bepaalde politici maskers gaat menselijkheid schuil, het is het afwerpen van de maskers, want ook die mensen hebben we nodig. Men kan wel spreken over vernieuwing, over een toekomst maar het begint bij de mens zelf. Ik ben wel aanwezig in de raadszaal maar de *democratie* verbied mensen te spreken, of men nu inspreekt of op de tribune zit, we mogen geen eigen inbreng inbrengen. Jammer, want er zijn meerdere die hun eigen waarheid willen delen en als ze het doen worden ze neergesabeld. Menselijkheid en een volgen van een politieke richting want die hebben geen inzicht in zichzelf en zo ook in de ander.

   Verwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken