dinsdag 12 september 2017

De gemeente heeft u nodig!

De Gemeente gaat, blijft u betrekken bij de koers die ze gaat varen, zo lezen we op de website van 'staatszender' BerkellandFM.

Het sociaal domein voert de Jeugdwet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet uit. Dus hier is de inbreng van inwoners en professionals van groot belang. De gemeente Berkelland gaat met de samenleving de nieuwe koers bepalen. Hiervoor organiseert zij een eerste bijeenkomst op 18 september om 13.30 uur. Een bijeenkomst met professionals, belangenorganisaties, instellingen en vooral ook inwoners. Voor deze bijeenkomst kunt u zich als inwoner aanmelden via aanmelden@gemeenteberkelland.nl
lees meer

Het probleem dat hier bij deze inspraak altijd aanwezig is:
- Wanneer je op zo'n avond afwijkt van de gewenste mening, dan wordt je 'besprongen' door de rondlopende functionarissen, om je van je sokkel te praten.
- Als er later wat misgaat dan hoor je 'maar ja er waren honderden burgers aanwezig, die hebben we niet gehoord, dus die keurden het goed'.
- Als het kan komen ze als 'bewijs' met een register met handtekeningen van burgers, die bij de entree tekenden.
- Wel gaat het vaak om een grote delegatie ambtenaren, belanghebbenden enz.
- Argeloze burgers komen veelal misschien wel op de gratis koffie en hapjes af, maar tekenden wel de presentielijst. Als ze goed worden getracteerd, komen ze de volgende keer weer.
- De gemeente berekenend: 'een tientje voor een handtekening'.

2 opmerkingen:

  1. http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2142685/Jongeren-Achterhoek-willen-graag-koopwoning?r=achterhoek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bullshit dat bericht... de meeste jongeren worden tot de afgrond gedreven met hun koopwoning, trouwens met meerdere problemen ten koste van ja ja... werk. We zitten nu eenmaal in een neerwaartse spiraal en de laatste tijd ervaar ik een enorme strijd en woede collectief omdat men de illusies in stand wil houden. Men zal nieuwe vormen creeeren, maar dat kan enkel doorgang vinden ALS MEN ZICH ONTDOET VAN ALLE LAGEN KENNIS DIE MET MET JAREN, EEUWEN HEEFT VERZAMELD. De storm zal nog wel even voortduren. Maar net als met de woningen, ook het vb. Neede, op de een of andere manier denkt men ikke, ikke, beleid en totaal geen respect voor wat mensen ons aan diensten hebben geleverd. "De 1 zijn brood, de ander zijn dood", ik vind het heel erg! Oja, Borculoinfo is GEEN nieuwssite, dat is een eigen denkwijze, dus ook op de manier waarop de blogs geschreven worden leest men niet, maar vult zelf in. Cursus lezen en luisteren en ontdoen van alle bull_shit is noodzakelijk! Over de Oude straat, ik vind het erg, deuren sluiten, mensen met ontslag, mensen die jaren hun diensten hebben verleend en goede diensten. De deur is nog niet gesloten of een strijd barst los. We hebben met mensen te maken en dat vergeet men maar al te snel!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken