vrijdag 30 juni 2017

Stop de leegloop van Berkelland!

'Vooral jonge gezinnen met geld' 
BORCULO Plan van aanpak moet voorkomen dat veel Berkellanders verhuizen naar omliggende gemeenten, zoals nu het geval is.
Burgemeester en wethouders namen deze week een motie over van D66. Daarin wordt erop aangedrongen om vóór het eind van dit jaar een notitie klaar te hebben met doeltreffende maatregelen tegen de toenemende trek van Berkellanders naar buurgemeenten
(Tubantia)

4 opmerkingen:

 1. met sloop, negativiteit en harde hand jaag je toch iedereen weg... de oorzaak ligt dieper en schuif het niet af op de mensen. Krimpgebieden hebben te maken met hoge werkloosheid, creeren van mensen die niet veel te spenderen hebben en arghhhhhh wie niet veel te spenderen heeft koopt zich niet suf bij de winkeliers en de middenstanders. Gewoon omdat er domweg geen geld is. En dan al die zogenaamde gesubsideerde toestanden met name voor starters; het is spekken van eigen rekening maar meer dan het gemiddelde wordt al met een schuld opgezadeld. Er is verdomd meer aan de hand dan wat men ons voorschoteld, wordt het niet tijd om de ogen en gezond verstand en het hart te gebruiken... welnee, zakken vullen is belangrijker voor velen dat anderen niet meer kunnen, is te danken aan ons ondergaande systeem!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is inderdaad veel meer aan de hand in de gemeente Berkelland, Jacky! College on tour onlangs op 11juni (19.30) te Neede, geeft dramatisch aan wat er aan de hand is. Over ruim een half jaar gaan we de gemeenteraadsverkiezingen in en dan worden onze politici en hun leiders even wakker. Opkomst Neede tegen de 50 personen....., vooral bevolkt door een aantal (ex-) ondernemers uit het centrum, opvallend veel (oud)bestuursleden van de gesubsidieerde (€ 10.000,- p/jr)gemeenschapsraad Neede, een 8-tal ambtenaren, het voltallige College van B&W, een verdwaalde journalist van Staats-courant Tubantia, een fotograaf en 1 (+1 ex )raadslid!
  Ik was aanwezig. Van "gewone mensen" uit de straten van Neede heb ik er niet 1 van kunnen herkennen Tel uit je winst...? Het publiek werd in clusters onderverdeeld: 6tafels ca 7 personen waaraan met een wethouder over 1 onderwerp gesproken kon worden. Na ca 1 uur zou er gewisseld moeten worden, maar om ca 21.00 u was de koek al op en gaf onze burgemeester aan, dat je ook wel naar huis mocht gaan......!!!!!. Ik nam deel aan een tafel met wethouder Marijke v Haaren over de bestemmingsplannen. Iedereen sprak voor zijn eigen parochie! ex- wethouder en mastodont ten Hoopen /PVDA rakelde het fenomeen, "hoofdpijn dossier Oudestraat en de leegstand", voor de zoveelste keer nog 'ns op , waarbij hij in zijn periode als portefeuillehouder indertijd in de voormalige gemeente Neede, in gebreke is gebleven om deze winkelstraat voorgoed en afdoende in positieve zin te doen oplossen.
  Een grote miskleun. Neede liet het massaal afweten, maar de politiek zegt in december :'"wij hebben de bevolking geraadpleegd" En de betonnen moloch die naar de naam DEMOCRATIE LUISTERT, draaft gestaag en verpletterend door.

  LeoS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik was er niet Leo, gewoon het heeft geen zin. Altijd hetzelfde clubje, zelfde blablabla. Aan B&W de eer, ze vierde hun eigen feestje! Oh Bahhhhh

   Verwijderen
 3. Nog een kleine nabrander met correctie, op mijn vorig commentaar: En de betonnen moloch, die naar de naam NEP- DEMOCRATIE luistert draaft gestaag en verpletterend door, conform de landelijke politieke situatie in NL en Europa. Weg met de baantjesjagers van het Maffia kartel VVD, CDA, PvdA, D66 en gemeente Belangen.

  LeoS

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken